У вересні в Україні відбулося чимало заходів в межах Європейського тижня масового футболу УЄФА

У період із 23-го по 30 вересня відбувався Європейський тиждень масового футболу УЄФА. 

Враховуючи цьогорічну пандемію та диференційовану ситуацію в Україні було запропоновано провести заходи в регіонах, де це було можливо та доцільно та поділитися досвідом у місцевих засобах масової інформації та соціальних мережах, як регіони підтримують розвиток масового футболу та готуються до наступного сезону в умовах карантинних обмежень та нових норм.

Проєкт «Відкриті уроки футболу»

Проєкт є відкритим для всіх і націлений не на досягнення спортивного результату за будь-яку ціну, а на отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей дитини, впровадження цінностей здорового способу життя молоді, профілактику та подолання дитячої злочинності й конфліктів, забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей зі спеціальними потребами.

Зараз проєкт відкритих уроків футболу відбувається в адаптованому форматі, з дотриманням протиепідемічних умов і карантинних обмежень.

Миколаївська область

В умовах пандемії Асоціація футболу Миколаївської області з дотриманням усіх карантинних норм та рекомендацій МОЗ проводить чемпіонат області. Змагання проходять у двох лігах: вищій та першій. Також проходять місцеві чемпіонати в багатьох районах області. В окремих районах проводяться різноманітні турніри для підтримання ігрової форми футболістів, зокрема дітей та дівчат.

Житомирська область

Житомирська асоціація футболу у своїх соціальних мережах розповіла, як проходив тиждень масового футболу в області, та згадала як загалом почався і проходить футбольної рік на Житомирщині в умовах карантину: Zoom-включення, наради на свіжому повітрі, температурні скрінінги, матчі без глядачів (але онлайн), дотримання медичних протоколів — саме так відбуваються обласні футбольні матчі й змагання серед аматорських команд в умовах пандемії COVID-19.

24 вересня в межах європейського Тижня масового футболу УЄФА в селі Садки відбувся дитячо-юнацький турнір з футболу, де змагалися за звання чотири кращих загальноосвітні школи.

Запорізька область

24 вересня ГО «Запорізька міська федерація футболу» організувала в м. Запоріжжя сімейне свято «Кращий опікун року» та в межах цього свята було проведено сімейну естафету.

25 вересня разом з Михайлівською районною федерацією футболу було проведено турнір з футболу серед учнів 6—11 класів «Шкіряний м’яч» в с. Роздол.

26 вересня в смт. Михайлівка відбувся турнір серед ветеранів присвячений пам'яті Олександра Шульги. Також проведено обласний турнір з футболу «Майбутні чемпіони» серед дітей 2010—2011 років народження.

У м. Мелітополь разом з міською федерацією футболу провели турнір з міні-футболу серед студентів. В с. Нововасилівка Приморського району з нагоди відкриття футбольного поля було проведено нагородження керівництва нововасилівської команди, а також вручені м'ячі для школи.

Вінницька область

Вінниця приєдналася до Європейського тижня масового футболу УЄФА. У його межах на стадіоні Центрального парку провели всеукраїнську спеціальну олімпіаду з футболу, до якої було залучено вісім команд. Вони були змішані й складалася з гравців віком від 13-ти років з вадами розумового розвитку (аутизм, синдром Дауна). Серед учасників були й дівчата, які грали разом з юнаками й чоловіками.

Волинська область

Асоціація футболу Волині, беручи до уваги обмеження й рекомендації Міністерства охорони здоров'я, запланувала наступні заходи Тижня масового футболу УЄФА:

— 30.09 — змагання для спортсменів з обмеженими можливостями;

— 04.10 — дитячо-юнацькі змагання;

— 10-11.10 — змагання серед команд ветеранів.

Хмельницька область

Хмельницька обласна федерація футболу з 23-го по 30 вересня провела низку заходів в рамках Тижня масового футболу УЄФА:

— районні та міські змагання з футболу та міні-футболу серед вихованців ДЮСШ різних вікових груп (23—30 вересня);

— турнір ветеранів футболу України, (Красилів, Хмельницький, 26—27 вересня);

— участь у «Малих олімпійських іграх» серед школярів 2—4 класів загальноосвітніх шкіл Хмельницького (футбольні конкурси 23—25 ​​вересня);

— чемпіонат області з футболу серед ветеранів 40+ (23—30 вересня);

— чемпіонат області з футболу серед міст та районів (23—30 вересня).

Київщина зустріла фестиваль «Відкриті уроки футболу»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.09.2018 18:56

ФФУ анонсувала «Тиждень масового футболу УЄФА» в День фізичної культури і спорту

8 вересня Федерація футболу України провела промо-захід «Тиждень...

Підписатися на новини