Ліга чемпіонів. Київське «Динамо» розгромило «Гент» та вийшло до групового раунду турніру

У матчі-відповіді з «Гентом» віце-чемпіони України забили суперникам три сухі мячі. Біло-сині візьмуть участь в основній сітці Ліги чемпіонів уперше з 2016 року.

Стартовий склад киян виявився таким самим, як у першому матчі в Генті. Що ж до суперників команди Мірчі Луческу, то з трьох гравців національної збірної України участь у матчі зміг узяти лише Ігор Пластун. Роман Безус відбував дискваліфікацію за вилучення у грі тижневої давнини, а Роман Яремчук залишився в Бельгії через проблеми зі здоров’ям. Ще однією відчутною втратою «Гента» стала відсутність через травму капітана команди Оджиджі-Офое.

Господарі впевнено розпочали гру, заробивши вже на старті поєдинку кілька штрафних на половині поля суперника. А на 9-й хвилині «Динамо» повело в рахунку. Кендзьора розпочав гольову атаку, а потім Буяльський обігрався із Супрягою та елегантно п’ятою підрізав м’яч у ворота. 1:0. Невдовзі Шапаренко мав шанс подвоїти перевагу своєї команди, але його удар з льоту прийшовся у стійку.

На деякі часові відтинки у першому таймі ініціатива переходила до гостей, які кілька разів вдало застосували пресинг і створили низку моментів біля воріт Бущана. Утім, розпорядитися ними гравці бельгійського клубу не зуміли, до того ж голкіпер «Динамо» діяв надійно. Кияни ж іще до перерви збільшили рахунок, цього разу — завдяки 11-метровому. Після прострілу Родрігеса рукою зіграв Пластун, а пенальті чітко виконав Де Пена. Невдовзі рефері Марчиняк ще одного разу вказав на 11-метрову позначку біля воріт «Гента», але скасував своє рішення після підказки VAR.

Уникнути другого пенальті «Генту» все ж таки не вдалося. Нуріу Фортуна у другому таймі не за правилами зупинив Супрягу, і вирок арбітра виконав Родрігес. Гості доклали чимало зусиль, аби оформити принаймні гол престижу. Але Бущан цього вечора діяв неперевершено. Зокрема, воротар «Динамо» двічі парирував удари впритул від Пластуна після кутових.

Біло-сині впевнено подолали кваліфікацію та пройшли до групової стадії Ліги чемпіонів, що стало для них неабияким досягненням. Адже три попередні спроби киян, у 2017—2019 роках, були невдалими.

У складі «Динамо» у грі взяли участь футболісти, викликані на найближчий збір національної команди України: Бущан, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко (замінений на 77-й хвилині), Буяльський (гол), Супряга (гольовий пас), Циганков (вийшов на заміну на 60-й хвилині). Пластун відіграв за «Гент» повний матч (жовта картка).

Ліга чемпіонів. Плей-офф раунд. Матч-відповідь

«Динамо» (Україна) — «Гент» (Бельгія) — 3:0 (2:0)

Голи: Буяльський (9), Де Пена (36, з пенальті), Родрігес (49, з пенальті).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Шапаренко (Андрієвський, 77), Сидорчук (к), Буяльський, Родрігес (Циганков, 60), Де Пена (Вербич, 59), Супряга.

Запасні: Бойко, Сирота, Шепелєв, Соль.

Тренер: Мірча Луческу.

«Гент»: Руф, Кастро-Монтес (Ботака, 65), Пластун, Нгадеу-Нгаджуї (к), Нуріу Фортуна, Овусу (Маррех, 54), Дорш, Букарі, Кляйндінст, Ньянгбо, Депуатр (Самуаз, 74).

Запасні: Коосеманс, Мохаммаді, Кумс, Годо.

Тренер: Вім Де Декер.

Арбітр: Шимон Марциняк (Польща).

Попереджені: Кастро-Монтес (28), Пластун (42), Нуріу Фортуна (49).

29 вересня. Київ. НСК «Олімпійський».

Перший матч — 2:1.

Жеребкування групової стадії Ліги чемпіонів, у якому візьме участь київське «Динамо», відбудеться 1 жовтня, перший тур — 20/21 жовтня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини