Збірна України з пляжного футболу вирушає до Португалії на Суперфінал Євроліги

Збірна України з пляжного футболу завершила чотириденний навчально-тренувальний збір у Києві й сьогодні вирушає до португальського Назаре, де візьме участь у Суперфіналі Євроліги.

Новий наставник синьо-жовтих Микола Костенко, який нещодавно змінив на цьому посту Євгена Вареницю, викликав для участі у престижному турнірі 11-х виконавців. 

Склад збірної України з пляжного футболу

Воротарі: Володимир Гладченко (Beachsoccer), Денис Сабатюк («Альтернатива»).

Польові гравці: Максим Войток, Дмитро Войтенко, Ярослав Заворотний (усі — «ВІТ»), Андрій Пашко, Олег Сіренко (обидва — «Альтернатива»), Олег Зборовський, Максим Хижняк (обидва — Beachsoccer), Юрій Щериця, Костянтин Макеєв (обидва — «Сервіт»).  

«На матчах чемпіонату України, який відбувся тиждень тому на «Гідропарк-Арені» в Києві, ми разом із найкращим воротарем світу Віталієм Сидоренком, що входить до нашого тренерського штабу, прискіпливо спостерігали за всіма кандидатами у збірну. Ми були майже на всіх іграх, а ті, на яких не могли бути з об'єктивних причин, переглядали у відеозаписі. Моніторили всіх футболістів, стежили за кожним, вели статистику техніко-тактичних дій.

Тому картина фунціонального стану та ігрового тонусу кожного з гравців команди в нас є. Через пандемію коронавірусу ми не змогли провести повноцінний збір, тому за основу взяли саме стан футболістів під час першості України. Тим не менш, чотири дні підготовки ми використали. Як кажуть, маємо те, що маємо.

Але все ж радіємо з того, що виконавці перебувають у гарному ігровому тонусі, Чемпіонат Києва цього року був дуже високого рівня плюс чемпіонат України, де хлопці зіграли по п'ять матчів за п'ять днів. Я вважаю, що вони набрали хорошу форму. Збірна сформована за принципом участі в ній футболістів, які грали в чемпіонатах Києва та України й системно тренувалися в її складі», — сказав Микола Костенко.

Нагадаємо, що Суперфінал Євроліги-2020 проходитиме 2—6 вересня в португальському Назаре. Свою участь у змаганнях підтвердили п'ять збірних — Португалія, Франція, Швейцарія, Німеччина та Україна. Вони зіграють в одноколовому турнірі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини