Вік-енд для футболістів збірної України: чемпіонство гравців «Шахтаря» й м'ячі Кравця та Циганкова

Черговий клубний вік-енд для футболістів збірної України, яких Андрій Шевченко запрошував на березневий збір команди та включав до резервного списку, видався дуже насиченим.

У суботу, 20 червня, м’яч Артема Кравця допоміг його «Кайсеріспору» здобути перемогу в турецькій Суперлізі над «Генчлербірлігі» (2:0).

«Шахтар», обігравши в Києві «Олександрію» (3:2), достроково здобув чемпіонський титул української Прем’єр-ліги. У складі переможців на поле виходили одразу вісім футболістів збірної України: Андрій Пятов, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Тарас Степаненко, Марлос, Жуніор Мораес, Віктор Коваленко та Євген Коноплянка, який записав на свій рахунок гольову передачу.

Фото shakhtar.com

Свої перші хвилини на полі після довгої паузи провів у складі «Вест Хему» Андрій Ярмоленко. Правда, «Молотобіцям» це не допомогло уникнути домашньої поразки від «Вулверхемптона» (0:2) в англійській Прем’єр-лізі.

Ігор Харатін та Олександр Зубков у складі «Ференцварошу» вже в ранзі чемпіонів Угорщини на власному стадіоні здолали «Уйпешт» (1:0).

У неділю, 21 червня, Руслан Маліновський узяв участь у впевненій домашній перемозі своєї «Аталанти» над «Сассуоло» (4:1) в італійській Серії А.

Фото fcdynamo.kiev.ua

У понеділок, 22 червня, київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» зломило опір «Колосу» (2:1). Один із м’ячів у складі переможців на свій рахунок записав Віктор Циганков (із пенальті). Окрім нього, Олексій Михайличенко задіяв у грі ще квартет збірників: Віталія Миколенка, Артема Шабанова, Віталія Буяльського та Володимира Шепелєва.

Трохи більше трьох хвилин провів на полі Євген Шахов у поєдинку, в якому його «Лечче» вдома поступилося «Мілану» (1:4).

Олександр Зінченко допоміг своєму «Манчестер Сіті» в рідних стінах розібратися з «Бернлі» в матчі 30-го туру англійської Прем’єр-ліги (5:0).

У заключному поєдинку 34-го туру іспанської Сегунди «Ов’єдо» Андрія Луніна обіграв у Хіхоні місцевий «Спортинг» (1:0).

Фото Павла Кубанова

Нон-стоп для легіонерів збірної України

Утім, відпочивати легіонерам команди Андрія Шевченка, враховуючи щільність календарів європейських чемпіонатів, фактично нема коли. На багатьох із них чекає напружений мід-уїк. 

Уже сьогодні, 23 червня, у передостанньому турі чемпіонату Угорщини «Ференцварош» Ігоря Харатіна та Олександра Зубкова на виїзді зустрінеться з «Фехерваром» (матч розпочнеться о 19.55 за київським часом).

А в англійській Прем’єр-лізі «Вест Хем» Андрія Ярмоленка у гостях зіграє проти «Тоттенхему» (22.15).

У середу, 24 червня, «Аталанта» Руслана Маліновського в італійській Серії А прийматиме «Лаціо» (22.45).

У четвер, 25 червня, в англійській Прем’єр-лізі «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка поїде в гості до «Челсі» (22.15), а в іспанській Сегунді «Ов’єдо» Андрія Луніна в рамках 35-го туру вдома прийме «Фуенлабраду» (22.45).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини