Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: харківський бенефіс Руслана Маліновського

У шостому поєдинку відбірного турніру чемпіонату Європи 2020 року, який уже офіційно перенесено на 2021-й, збірна України в Харкові спокійно вдруге поспіль обіграла литовців.

Стартовий склад збірної України підтвердив серйозне ставлення господарів до чергової зустрічі із суперником, якого вони місяць тому впевнено обіграли на виїзді (3:0). Незважаючи на поєдинок із чемпіонами Європи, португальцями, який чекав на синьо-жовтих уже за три дні, на ОСК «Металіст» у п’ятницю були задіяні майже всі основні виконавці.

Утім, подолати щільний захист литовської збірної українцям вдалося лише на 29-й хвилині. Нарешті один із численних ударів виявився влучним: Маліновський із Мораесом по центру удвох пройшли оборонні конструкції суперника, і Руслан невідпорно пробив низом.

Фото Павла Кубанова

У другому таймі збірна України дещо знизила інтенсивність дій, але загалом продовжувала тримати хід подій під контролем. І на 58-й хвилині Маліновському вдався ще один результативний удар. Ярмоленко заробив штрафний, а Руслан відзначився зі стандарту.

Україна — Литва — 2:0

Голи: Маліновський (29, 58).

Україна: Пятов (к), Соболь, Кривцов, Матвієнко, Болбат, Степаненко (Сидорчук, 73), Маліновський, Зінченко, Ярмоленко (Циганков, 64), Марлос (Коноплянка, 59), Мораес. Запасні: Паньків, Пластун, Яремчук, Шабанов, Буяльський, Миколенко, Коваленко, Караваєв, Лунін. 

Литва: Черняускас, Міколюнас (к), Клімавічюс, Гірдвайніс, Андрюшкявічюс (Шимкус, 62), Воробйовас, Вербіцкас, Новіковас, Жулпа, Голубіцкас (Ласіцкас, 73), Лаукжеміс (Д. Матулевічюс, 77). Запасні: Барткус, Адамоніс, Янкаускас, Казлаускас, Вайткунас, Г. Матулевічюс, Каспаравічюс, Баравікас. 

Арбітр: Харальд Лехнер (Австрія). 

Попереджені: Степаненко (55) — Новіковас (54), Жулпа (57).

11 жовтня 2019 року. Харків. ОСК «Металіст». 32 500 глядачів.

Фото Павла Кубанова

Після матчу

Андрій Шевченко (головний тренер збірної України): «Хочу передати вболівальникам слова подяки. Сьогодні зібрався повний стадіон. Хлопцям завжди приємно грати за такої підтримки.

Мені сподобалося, як команда поставилася до гри. Був баланс, ми нічого не дали зробити супернику, добре переключалися з атаки на оборону. Я напередодні казав, що матч буде складним. Могла виникнути нервозність після серії нереалізованих моментів, але цього не сталося. Наші гравці гарно переміщали м’яч із флангу на фланг і створювали моменти. Реалізація, щоправда, трохи підвела, треба краще використовувати свої можливості. У поєдинках із кращими командами їх стільки, як сьогодні, не буде, тому треба вчитися витискати максимум».

Руслан Маліновський (півзахисник збірної України): ««Я згоден із тим, що Литва — це певною мірою моя команда. Адже я забив за збірну п'ять м'ячів, і три з них — у ворота литовців. По суті, у мене були два моменти, й обидва вдалося реалізувати. Але не потрібно робити із цього щось надприродне, оскільки ми зобов'язані були вигравати в цьому матчі. Що, власне, і зробили — перемогли і взяли три очки».

Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: на старті пригальмували чемпіона континенту

Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: важка звитяга в Люксембурзі

Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: хвацький розгром сербів у Львові

Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: і знову важкий іспит Люксембургом

Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: розгром литовців у Вільнюсі

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини