Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: і знову важкий іспит Люксембургом

У четвертому поєдинку відбірного турніру чемпіонату Європи 2020 року, який уже офіційно було перенесено на 2021-й, збірна України у Львові завдяки швидкому голу Романа Яремчука мінімально здолала Люксембург.

Ураховуючи, наскільки важко для синьо-жовтих складався перший матч із Люксембургом, у березні, не дивно, що вони спробували не повторити помилок та забезпечити сприятливий для себе підсумок якомога раніше. І стартова навала господарів принесла їм успіх. Після розіграшу кутового Маліновський виконав ідеальну передачу на лінію воротарського майданчика, а Яремчук, вигравши боротьбу в повітрі, ударом головою відкрив рахунок.

Фото Павла Кубанова

Було помітно, що після довгого сезону та поєдинку, який трьома днями раніше забрав чимало фізичних сил та емоцій, гравцям української збірної було важко додати та продемонструвати високі швидкості чи застосувати пресинг. І якби Степаненко влучив у ворота після подачі Коноплянки зі штрафного, завершальні хвилини зустрічі могли б пройти спокійніше, але не склалося.

Україна — Люксембург — 1:0 (1:0)

Гол: Яремчук (6).

Україна: Пятов (к), Миколенко, Матвієнко, Кривцов, Караваєв, Степаненко, Зінченко, Маліновський, Коноплянка (Коваленко, 80), Циганков (Соболь, 88), Яремчук. Запасні: Паньків, Лунін, Шепелєв, Бурда, Шапаренко, А. Кравець, Марлос, Безус, Пластун, Швед.

Люксембург: Моріс, Шано, Жерсон, К. Мартінс, Да Мота (Бенсі, 52), В. Тілль, О. Тілль (Тюрпель, 77), Баррейро Мартінш, Родрігес, Янс (к), Мартенс. Запасні: Шон, Кіпс, Махмутович, Мальже, Селімович, К. Хольц, Сінані, Яніш, Скендерович.

Арбітр: Петер Краловіц (Словаччина).

Попереджені: Миколенко (56), Караваєв (67), Зінченко (81) — О. Тілль (29), Да Мота (31), Родрігес (51), В. Тілль (90+4).

10 червня 2019 року. Львів. Стадіон «Арена Львів». 34 117 глядачів.

Після матчу

Андрій Шевченко (головний тренер збірної України): «Хлопці були в гарному стані. Так, я розумів, що хтось буде втомлюватися, і ми намагалися робити заміни. Були проблеми на правому фланзі, Караваєв утомився, але в нас вилетів Бутко, тому ламати структуру гри та вводити нового виконавця було б помилкою.

Насамперед це була друга гра з двох спарених, і вона завжди дається важко. Так само було й минулого разу, коли перед Люксембургом ми грали з Португалією. Але найголовніше — це результат, перемога, яку ми здобули».

Роман Яремчук (нападник збірної України): «Звичайно, дуже подобається забивати, і ще приємніше робити це в рідному Львові. Дуже радий перемозі, хоча на відміну від попереднього протистояння, із сербами, гра в нашому виконанні залишала бажати кращого.

Ми розраховували на швидкий гол. Знали, що збірна Люксембургу рідко грає за такої численної аудиторії, яка завзято підтримує своїх. Піднявши темп, потрібно було намагатися в дебюті скористатися цим фактором. Так і сталося. Погано тільки, що, відкривши рахунок, ми потім не реалізували ще два гольові моменти».

Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: на старті пригальмували чемпіона континенту

Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: важка звитяга в Люксембурзі

Євро-2020. Вісім кроків збірної України до фінального турніру: хвацький розгром сербів у Львові

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини