Збери символічну збірну України всіх часів!

29 квітня 1992 року національна збірна України провела свій перший матч. Товариський поєдинок із командою Угорщини завершився поразкою з рахунком 1:3. Однак саме з тих 90 хвилин гри в Ужгороді, із прем’єрного гола Івана Гецька почала писатися славна історія синьо-жовтих, що зараз нараховує вже 265 матчів.

28 років футбольної історії… Кожна сторінка літопису збірної України сповнена пам’ятних матчів та важливих голів, бурхливого щастя та спустошення після невдач. Із кожною грою українські козаки ставали сильнішими та все гучніше змушували говорити про себе міжнародну футбольну спільноту.

Чвертьфінал чемпіонату світу 2006 року в Німеччині, фантастичне за рівнем підтримки домашнє Євро-2012, вихід із плей-офф на європейську першість 2016 року у Франції, переможний виступ у Лізі націй, 2019 рік без жодної поразки та, звичайно, Євро-2020, на яке українці вперше потрапили з першого місця у групі. Мільйонам українських прихильників футболу є що згадати та є чим пишатися.

Всеукраїнський день футболу, який щорічно відзначається 29 квітня, нагадує кожному вболівальнику про шлях, яким вітчизняний футбол пройшов у процесі становлення й яким прямує до майбутніх звитяг.

Українська асоціація футболу пропонує пригадати найвидатніших гравців, що вдягали синьо-жовту форму, та скласти символічну збірну нашої країни. Долучитися до вибору 11-ки найкращих усі бажаючі зможуть, узявши участь у голосуваннях на офіційних сторінках УАФ у Facebook, Instagram та Telegram.

Правила прості: кожного дня на сторінках УАФ викладатимуться списки з футболістами по позиціях, і тобі потрібно лише проголосувати за тих, кого вважаєш найкращим у своєму амплуа. За підсумками голосування ми визначимо українську дрім-тім за версією вболівальників!

Долучайся, голосуй за улюблених гравців та вирішуй, хто саме має отримати місце в символічній збірній України всіх часів!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

Підписатися на новини