Александер Чеферін: «Хочу подякувати представникам усіх 55-ти національних асоціацій, а також моїм колегам із Виконкому УЄФА за підтримку та мудрі рішення»

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій Александер Чеферін прокоментував учорашнє рішення Виконкому УЄФА щодо перенесення Євро-2020 на 2021 рік, а також торкнувся теми перенесення турнірів збірних команд та клубів у 2020—2021 роках.

«Ми керуємо спортом, яким живе й дихає велика кількість людей, що були пригнічені цим супротивником, якого не видно й який пересувається дуже швидко, — цитує Александера Чеферіна офіційний сайт УЄФА. — Саме в такі моменти футбольна спільнота має проявити відповідальність, єдність, солідарність та альтруїзм.

Здоров’я вболівальників, персоналу й футболістів має бути нашою головною метою. Тому УЄФА запропонував варіанти, як безпечно закінчити турніри цього сезону. Я пишаюся реакцією колег по європейському футболу.

Було важливо, аби саме УЄФА очолив цей процес і приніс найбільшу жертву. УЄФА заплатить велику ціну за перенесення Євро-2020. Але мета важливіша за вигоду. Саме цим принципом ми керувалися, коли ухвалювали рішення для процвітання всього європейського футболу.  

Хочу подякувати Асоціації європейських клубів, представникам європейських ліг, FIFPro Europe і представникам усіх 55-ти національних асоціацій, їхнім президентам і генеральним секретарям, а також моїм колегам із Виконкому УЄФА за підтримку та мудрі рішення. Також хочу подякувати президенту КОНМЕБОЛ Алехандо Домінгесу за згоду перенести на наступний рік Кубок Америки-2020.

Вдячний президенту ФІФА Джанні Інфантіно, який чітко дав зрозуміти, що його організація зробить усе, аби новий календар спрацював».

«Разом із колегами з Виконкому УЄФА ми підтримали проект рішення про перенесення Євро-2020 на наступний рік, — розповів президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. — Жодної паніки — лише холодна оцінка поточного стану справ і турбота про вболівальників, футболістів, тренерів та всіх, хто творить сучасний футбол. Спеціальна робоча група УЄФА надалі буде детально моніторити ситуацію, пов’язану з пандемією коронавірусу, та пропонувати графік продовження клубних змагань, які проходять під егідою УЄФА, а також товариських матчів збірних».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.12.2023 12:48

Президент України Володимир Зеленський поговорив із президентом УЄФА Александером Чеферіном

Президент УЄФА Александер Чеферін і Президент України Володимир Зеленс...

28.06.2023 21:34

Офіційно. Підсумки червневого засідання Виконавчого комітету УЄФА

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні відбулося засідання виконавчого...

24.06.2023 10:44

УАФ звернулася до ФІФА та УЄФА з приводу протиправних дій терористичної держави

Бажання чиновників із країни-агресора залучити до змагань на території...

06.04.2023 23:56

Збірна Англії стала переможцем першої жіночої Фіналіссіми

У дебютному розіграші жіночого Кубка чемпіонів КОНМЕБОЛ-УЄФА зустрілис...

Підписатися на новини