Анатолій Бузнік: «Знайомство з новими підопічними відбудеться у травні на «Карпатському просторі»

На минулорічній Універсіаді в італійському Неаполі студентська збірна України з футболу фінішувала шостою. А вже в серпні 2021 року в китайському місті Ченду відбудеться черговий світовий форум, в якому планують узяти участь і наші земляки.

— Оскільки ці змагання пройдуть тільки наступного сезону, до комплектування команди справа ще не доходила, — сказав керманич збірної, заслужений тренер України Анатолій Бузнік у коментарі офіційному сайту УАФ. — Уперше збираюся зустрітися зі своїми новими підопічними у травні на традиційному міжнародному турнірі «Карпатський простір», в якому беруть участь студентські збірні.

— Спочатку ці змагання приймав Івано-Франківськ, потім — Ужгород. Уже відомо, де вони відбудуться цього року?

— Ні, очікую, що нового господаря буде названо на засіданні Виконкому Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, яке пройде наприкінці січня в Києві.

— Виступ українських футболістів на Універсіаді в Італії загалом одержав схвальні відгуки. На вашу думку, хто з ваших підопічних після повернення з Неаполя особливо помітно додав у майстерності?

— Як на мене, то це Денис Костишин з елітного «Колоса», який одразу в кількох матчах брав на себе роль лідера. Прикро тільки, що наприкінці першої частини сезону ковалівець не уник серйозної травми.

— До речі, пригадується, що ваш дебют біля керма студентської збірної України відбувся на Універсіаді 2001 року, яку приймала столиця Китаю, Пекін, і на якій ваші підопічні здобули срібні медалі…

— Якщо відверто, то той фінальний матч з японцями згадую й досі. На жаль, ми не використали кілька гольових моментів і в підсумку поступилися з мінімальним рахунком. Та все ж наш виступ було оцінено високо, зокрема, мені було присвоєно почесне звання «Заслужений тренер України». Я не проти, аби й наступного року мої нові підопічні на Універсіаді в Ченду довели, що Китай залишається фартовою для нас країною. Тільки, звичайно, треба підійти до цього чергового випробування на міжнародній арені в бойовій готовності.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.07.2019 14:01

Анатолій Бузнік: «На Універсіаді в Італії нам забракло якісної ротації гравців»

Студентська збірна України з футболу повернулася зі Всесвітньої універ...

30.06.2019 12:00

Анатолій Бузнік: «На Універсіаді в Неаполі ми поставили перед собою максимальне завдання»

30 червня студентська збірна України з футболу вирушає до італійського...

29.06.2019 22:40

Студентська збірна України завершила підготовку до Всесвітньої універсіади перемогою

30 червня футболісти студентської збірної України вирушать до італійсь...

28.06.2019 21:48

Студентська збірна України: триває переможна серія в рамках підготовки до Всесвітньої універсіади

Сьогодні студентська збірна України, яка готується до Всесвітньої унів...

Підписатися на новини