Перша ліга. У «Руху» змінився тренер, але не плани на сезон

За винятком «Металіста 1925», решта першолігових команд перебувають у відпустці.

Харків’яни цими днями проводять короткочасний збір, який завершиться 28 грудня. Його мета, за словами головного тренера Андрія Демченка, — поліпшити фізичні кондиції гравців. Підписали слобожани вже й першого новачка. Ідеться про колишнього капітана «Кременя» Сергія Чембая.

Новим керманичем «Руху», як ми й прогнозували, став Юрій Бакалов. Місцевим шанувальникам футболу його особливо представляти не треба, адже на початку цього сезону він очолював елітний «Львів». Завдання в жовто-чорних залишилося незмінним — підвищитися в класі. Із відпустки вони повертаються 15 січня і два з трьох запланованих етапів підготовки проведуть у Туреччині. Більше не виступатимуть за «Рух» Леандро, Максим Каленчук і його тезко — Банасевич.

А от у «Миколаєві» з керманичем ніяк не визначаться. Серед головних претендентів на цю посаду — відомий наставник Ілля Близнюк.

Можна не сумніватися, що тренерам зараз не до відпочинку, адже в розпалі селекційна робота. Передусім треба подбати про надійну заміну для тих виконавців, які з різних причин залишили свої команди. В інших клубах вирішили працевлаштуватися екс-волиняни Міха Горопевшек, Євген Неплях, Віталій Пономар, уже колишні гравці «Чорноморця» Володимир Аржанов, Андрій Ткачук, Сергій Воронін, Костянтин Ярошенко, Дмитро Рижук та їхні колеги з «Прикарпаття» Ігор Худоб’як, Володимир Боришкевич, Петро Ковальчук та Віктор Данищук.

Наостанок повідомимо, що, за достовірною інформацією, уже сім першолігових клубів подали заявки на отримання атестату для участі в чемпіонаті УПЛ. Це «Рух», «Волинь», «Минай», «Інгулець», «Оболонь-Бровар», «Металіст 1925» і «Чорноморець».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

Підписатися на новини