Останні новини турнірів ПФЛ: тренерська відставка в лідера першої ліги, «золотий матч» у другій лізі

Хоча команди ПФЛ України перебувають у відпустці, новин з їхнього табору не бракує.

Без сумніву, найцікавіша з них стосується того, що за обопільною згодою цього тижня припинили співпрацю лідер першої ліги, «Рух», і головний тренер команди Леонід Кучук. Чому їхні шляхи розійшлися, сказати важко, та головне, що завдання на сезон — здобуття путівки до класу найсильніших — для львів’ян ніхто не скасовував.

Разом з іменитим білоруським фахівцем столицю Галичини залишили і його помічники. Також намагатимуться працевлаштуватися в інших командах півзахисники Леандро й Максим Каленчук. Головним претендентом на вакантну посаду керманича, за достовірною інформацією, є Юрій Бакалов, який на початку сезону очолював елітний «Львів».

А от в «Агробізнесі» посада головного тренера вакантною залишалася недовго. Олександра Іванова, який вирішив приєднатися до Остапа Маркевича в одеському «Чорноморці», замінив Олександр Чижевський. Допомагатиме йому Михайло Дячук-Ставицький, з яким вони, до речі, раніше працювали в «Карпатах». 13 грудня Чижевський планує побувати у Волочиську й познайомитися як із керівництвом ФК, так і з клубною інфраструктурою.

Новим керманичем «Агробізнесу» став Олександр Чижевський, який на початку сезону очолював «Карпати». Фото fckarpaty.com

Незважаючи на низку невдач «Прикарпаття» на фініші першої частини сезону, кредит довіри до головного тренера Володимира Ковалюка з боку клубних босів та спонсорів не вичерпався. Після вчорашньої зустрічі з керівництвом владних структур Івано-Франківська вже точно можна сказати, що Ковалюк і надалі очолюватиме «Прикарпаття», яке збирається продовжувати робити ставку на вихованців місцевого футболу.

Тим часом стало відомим місце проведення «золотого матчу», в якому визначиться найсильніша команда другої ліги. Цього сезону поєдинок уперше прийматимуть Черкаси. Дата гри ще уточнюється. Поки що у групі «А» турнірну таблицю доволі впевнено очолює тернопільська «Нива», але, на жаль, фінансові тили лідера викликають серйозне занепокоєння, і ще невідомо, чи пощастить підопічним Василя Малика утриматися на плаву весною.

«Золотий матч», в якому визначиться найсильніша команда другої ліги, уперше прийматиме стадіон у Черкасах. Фото черкащина.com

Не бракує проблем і у ще однієї «Ниви» — вінницької. Найгірше, що ніяк не вдається знайти заміну головному тренеру — Нгасі Коллінзу, який пішов у відставку. А от Михайло Іваниця очолив «Ужгород» ще за тур до завершення першої частини сезону, але на поєдинок із «Діназом» із різних причин не виїжджав. Перед досвідченим фахівцем поставлене завдання зберегти прописку в другій лізі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини