Представляємо збірну України з кіберфутболу: Ігор ighor_8 Любчак

У рамках презентації першої в історії збірної України з кіберфутболу ми представляємо резервного гравця національної команди Ігоря Любчака. 

Після фіналу національного відбору, який пройшов 30 листопада в Будинку футболу, було сформовано першу в історії українську збірну з кіберфутболу. Вона складається з двох основних і двох резервних гравців. Команда змагатиметься за право представляти нашу країну на чемпіонаті Європи в дисципліні KONAMI’seFootballPES 2020. Ми вже представляли першого з резервістів — Максима Андрасюка. Сьогодні пропонуємо вашій увазі інтерв'ю з другим — 23-річним Ігорем Любчаком.    

— Ігорю, чи цікавишся ти футболом реальним?

— Цікавлюся, підтримую українські клуби та вболіваю за «Барселону». Улюблений гравець — Андрес Іньєста, який виступає під восьмим номером. Саме тому я вирішив у нікнеймі до назви свого імені додати вісімку — ighor_8.

— Як давно ти граєш у PES?

— Усе почалося у 2010 році, коли вперше з’явився ноутбук, на якому я міг запустити якісь ігри. Оскільки до цього дуже цікавився футболом, особливого вибору не було. Я обрав футбольний симулятор. За порадою друзів — саме PES. Так і відбулося моє перше знайомство з PES серії 2011 року. На більш серйозний рівень я перейшов у PES 2016, де в мене з’явилася можливість грати онлайн з іншими гравцями по всьому світу.

— Чи брав ти участь у турнірах? Маєш якісь досягнення?

— Я брав участь в офіційному офлайн-турнірі від KONAMI, PESleague, у Барселоні та Берліні та безлічі інших аматорських онлайн-турнірів. Серед спортивних досягнень можна виділити кваліфікацію на офлайн-турнір PESleague у режимі кооп у PES 2018, друге місце в рейтингу 1х1 ROW steam (Rest of World) PES 2019 кваліфікаціїї на турнір PESLeague.

— Які, на твою думку, перспективи в кіберфутболу в Україні?

— Перспективи розвитку в Україні з'являться тоді, коли до цього долучаться футбольні клуби. Як варіант — участь у кіберфутбольному турнірі від KONAMI eFootball.Pro, де на даний момент грають 10 футбольних клубів Європи.
На сьогодні я радий, що Українська асоціація футболу не байдужа до цього напрямку.

— Які шанси в збірної України потрапити на eEURO-2020?

— Ми маємо виходити з першого місця. Але все буде залежати від жеребкування. Виділив би три кіберфутбольні збірні, у групу з якими не хотілося б потрапити. Це Франція, Італія та Іспанія. Гравці цих команд відзначаються надзвичайно високим рівнем.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини