Представляємо збірну України з кіберфутболу: Максим Makson Андрасюк

Представляємо резервного гравця збірної України з кіберфутболу Максима Андрасюка.

Нещодавно після фіналу національного відбору визначився склад першої в історії збірної України з кіберфутболу. Нова команда змагатиметься за право представляти нашу країну на чемпіонаті Європи в дисципліні KONAMI’seFootballPES 2020. Знайомство із гравцями збірної ми розпочнемо із 28-річного Максима Андрасюка.

Чи цікавишся ти футболом?

— Із самого дитинства батько привчив мене до цього виду спорту. У вісім років я вперше подивився футбол, а саме легендарний матч київського «Динамо» проти «Баварії» у півфіналі Ліги чемпіонів. Із того моменту я закохався в цю гру. Із 2000 року вболіваю за донецький «Шахтар».

Як давно граєш у PES? Чи брав ти участь у турнірах?

— У PES граю з 2000 року. Цю гру мені показав друг, і з того часу я щороку грав у нову серію. Онлайн для себе відкрив у 2015 році, одразу почав показувати непогані результати. Відбір до збірної став для мене першим офіційним турніром.

 

Які, на твою думку, перспективи кіберфутболу?

— Думаю, кіберспорт у майбутньому посяде гідне місце серед інших спортивних змагань. Кіберфутбол дає можливість грати в улюблену гру всім, хто за станом здоров'я або з іншої причини не може грати у футбол. У кіберфутбол можуть грати майже всі. І цей вид спорту, до речі, розвиває тактичне мислення...

Які шанси у збірної України потрапити на eEURO-2020?

— Думаю, в нашої команди непоганий шанс відібратися на еEURO. Україна за загальним рівнем кіберфутболу входить до топ-8 у Європі. Ми можемо гідно протистояти будь-яким гравцям з усього світу, але в онлайн-турнірах віддаленість серверів не дає нам на рівних умовах змагатися з іншими гравцями. Якість зв'язку помітно краща в іспанців, італійців, французів, тому тільки на оффлайн-турнірах ми можемо дати їм серйозний бій. Загалом, думаю, ми без проблем маємо проходити до топ-16, після чого будемо ставити інші завдання.

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини