Олександр Косенко: «Ми отримали інформацію перед іграми відбору на чемпіонат світу»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко проаналізував результати товариських матчів проти Хорватії.

На початку грудня в Черкасах синьо-жовті провели два спаринги проти команди Хорватії, перемігши в першому (3:1) і поступившися в другому (3:4). В інтерв’ю YouTube-каналу Асоціації футзалу України Олександр Косенко проаналізував такі результати:

— Корисні ігри з хорошим суперником. На мій погляд, збірна Хорватії — одна з найкращих в Європі. Нам потрібні були такі спаринги. Добре, що вдалося їх провести. Звичайно, прикро, що ми програли у другому матчі, адже хотілося завершити його з позитивним результатом. На жаль, не вийшло. Будемо аналізувати, чому так сталося. Ми дещо провалили початок зустрічі і її кінець. Що ж, ми отримали інформацію перед іграми відбору на чемпіонат світу, тож будемо готуватися дуже серйозно.

— У другому матчі ви випустили п’ятого польового гравця. Таким чином спробували відпрацювати цей компонент перед офіційними зустрічами?

— Ще на передматчевій установці ми сказали хлопцям, що за будь-якого результату відпрацьовуватимемо цей компонент, щоб вони були готові. Ми свідомо зіграли у п’ять польових. Тепер є що проаналізувати.

— Які найближчі плани збірної України?

— Добре підготуватися до поєдинків еліт-раунду відбору на ЧС-2020. Хлопці будуть підходити до них через виступи за свої клуби. Ми попросили, щоб вони максимально підготували себе до цих відповідальних ігор, тому що чемпіонат світу проходить раз на чотири роки, і кожен мріє туди потрапити.

Нагадаємо, що за підсумками жеребкування еліт-раунду ЧС-2020 синьо-жовті потрапили до групи В, де зустрінуться з командами Іспанії, Сербії та Франції. Поєдинки квартету пройдуть 1—4 лютого в сербському Ніші.

Переможці кожної із чотирьох груп еліт-раунду напряму потраплять на чемпіонат світу. Команди, які посядуть у групах другі місця, вийдуть до плей-офф, в якому будуть розіграні ще дві путівки на мундіаль. Стикові матчі заплановані на 9-е та 12 квітня 2020 року. Протистояння буде двоматчевим. У разі участі у плей-офф збірна України зустрінеться з представником групи А й перший поєдинок проведе вдома (9 квітня), а матч-відповідь — у гостях (12 квітня).

Загалом згідно із квотою УЄФА до фінальної частини світової першості, що проходитиме в Литві з 12 вересня по 4 жовтня 2020 року, потраплять сім представників Старого Світу (Литва як господар змагань отримала автоматичну перепустку до фіналу). 

Додамо також, що АФК (Азія) матиме змогу відправити на ЧС-2020 п'ять команд, КАФ (Африка) — три, КОНКАКАФ (Північна й Центральна Америка) — чотири, КОНМЕБОЛ (Південна Америка) — чотири, ОФК (Океанія) — одну. Загалом у світовій першості візьмуть участь 24 команди.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 10:00

ЧС-2024 з футзалу: жеребкування фінального турніру заплановане на 26 травня

Федерація футболу Узбекистану повідомила, що жеребкування фінальн...

18.04.2024 11:00

ЧС-2024 з футзалу: визначилися потенційні суперники збірної України

Стали відомі ще шість учасників фінального турніру чемпіонату світу з...

16.04.2024 18:48

Збірна України з футзалу завершила турнір у Литві нічиєю з командою Франції

Сьогодні, 16 квітня збірна України з футзалу завершила виступ на міжна...

15.04.2024 20:14

Олександр Косенко: «Дуже корисна гра, і ми моментами мали доволі непоганий вигляд»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

Підписатися на новини