Олег Кузнецов: «Характер, жага боротьби допоможуть хлопцям у кваліфікаційному раунді Євро»

Головний тренер юнацької збірної України U-19 (футболісти не старші 2001 року народження) Олег Кузнецов підбив підсумки збору, що закінчився.

Завершився останній збір юнацької збірної України U-19 перед стартом у кваліфікації Євро. Під час нього команда провела два товариські матчі з однолітками із Греції. У першому поєдинку синьо-жовті виграли — 2:1, а в другому була зафіксована нічия — 0:0.

Підсумки цих матчів і роботи в цілому підбив керманич команди Олег Кузнецов.

— Ми задоволені результатами спарингів із греками, — сказав Олег Володимирович. — Але з якістю гри ще є великі проблеми. І це природньо. Сам збір вийшов складним. Ми аж до початку роботи чекали на гравців «Динамо». Потім в авральному порядку довелося викликати інших хлопців. 6 жовтня, у день початку збору, у тренерського штабу в розпорядженні було шість футболістів. 7-го всі з'їхалися, а 8-го вже була гра з Грецією. Довелося діяти з листа, бо таким складом ми ніколи не грали. Тому не можна було вимагати від підопічних чогось захмарного. Але важливо, що в команди була самовіддача, було бажання, і це, мабуть, зіграло ключову роль у цих спарингах.

— Це був хороший тест?

— Звісно. Суперника УАФ підібрала нам дуже пристойного. Хоча в різних товариських турнірах або матчах ми не женемося за результатом, а намагаємося показати якісний футбол. Але цей випадок був винятком. Ми розуміли, що злагоджених дій очікувати буде важко, тому налаштовували підопічних на результат. Цей характер, жага боротьби дуже допоможуть хлопцям у майбутньому, можливо, навіть у кваліфікаційному раунді. Плюс ми отримали корисну інформацію щодо футболістів, які не так часто викликалися на наші збори.

— Греки зіграли так, як ви й очікували?

— Суперники виглядали добре, вони були більш зіграні. До того ж наші футболісти приїхали в різному фізичному стані, оскільки хтось зіграв два матчі за тиждень, а хтось узагалі не грає у своїх клубах.

— Коли у збірної розпочнеться робота безпосередньо перед кваліфікаційним турніром?

— Команда збирається 6 листопада, тренуємося й 10-го числа вилітаємо до Швеції. А перша гра має відбутися 13-го.

— Спаринг перед офіційними матчами проведете?

— Зараз це питання опрацьовується. Хочемо зіграти 8-го або 9 листопада.

Нагадаємо, що свої матчі кваліфікаційного раунду Євро-2020 (U-19) команда Олега Кузнецова проведе 13-го, 16-го й 19 листопада. Суперниками українців у боротьбі за путівки до еліт-раунду змагань будуть збірні Швеції, Словенії та Естонії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.11.2023 14:00

Олег Кузнецов: «Іншої мети, окрім як пробитися до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи, наша команда не має»

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2005 ро...

21.12.2022 16:05

2022: підсумки року для юнацької збірної України U-17/18

Українським футболістам 2005 року народження не дуже пощастило, якщо г...

19.12.2022 15:10

Олег Кузнецов: «У нашій кваліфікаційній групі чемпіонату Європи фаворита немає»

Головний тренер юнацької збірної України U-18 Олег Кузнецов прокоменту...

Підписатися на новини