Євген Варениця: «Всі суперники вище за нас у світовому рейтингу, але будемо битися!»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця розповів про завдання, що стоять перед нашою командою на Всесвітніх пляжних іграх у Катарі.

Учора ввечері наша команда відбула до столиці Катару — Дохи, де візьме участь у Ι Всесвітніх пляжних іграх. Україна виступатиме у групі С разом з Іраном, Парагваєм та Сенегалом.

Напередодні відльоту керманич синьо-жовтих Євген Варениця оприлюднив склад збірної України та поділився своїми думками про завдання, що стоять перед нею на престижному турнірі. 

«На жаль, повноцінної підготовки до змагань нам провести не вдалося. Гравці працювали у клубах, а зібралися разом лише перед відльотом. Тренуватися в Києві на піску не дозволили несприятливі погодні умови, а на синтетичних полях чи в залах цього робити не хотілося саме через покриття. Уже в Катарі запланували два тренування, будемо намагатися дещо надолужити згаяне.  

Перший поєдинок ми проводимо проти Ірану, який є п'ятою командою світового рейтингу. Це фаворит нашої групи, а в нас до того ж не зможуть взяти участь у матчі Сидоренко та Пачев, які в останній офіційній зустрічі отримали червоні картки. Ми їздили до Ірану два роки поспіль на міжнародний турнір у Бушері. Вони також ретельно готувалися до тих змагань, а ми приїжджали, як кажуть, з корабля на бал. І грали на рівних, отже, для нас це не вперше. Усі наші гравці в тонусі, й це найголовніше.

А взагалі всі суперники вище за нас у рейтингу, але це нічого не значить, будемо битися! З кожної групи до півфіналу виходить лише одна команда, тому завдання одне — посісти перше місце, щоб продовжити боротьбу за медалі. 

Другий поєдинок у нас з Парагваєм, командою, яку я вважаю другою в Південній Америці після Бразилії. Вони часто грають із бразильцями, і тому їхній рівень постійно зростає. Це дуже міцна команда, у складі якої виступають зірки світового рівня. Їх запрошують до провідних клубів, і вони разом являють собою дуже непростого суперника.

Сенегальці, з якими ми зустрінемося у третьому матчі, високі хлопці атлетичної статури. Можливо, технічно вони слабші за інших суперників, але за рахунок чудової «фізики» також становлять неабияку загрозу. Вони демонструють відкритий, навіть відчайдушний футбол. Нам буде потрібно дещо перебудуватися, щоб їм успішно протистояти. Я думаю, що буде все нормально», — сказав Євген Варениця.

Розклад матчів збірної України

11.10.2019   Україна — Іран          19.30

13.10.2019  Парагвай — Україна   21.00

14.10.2019  Сенегал — Україна     16.30

Склад усіх груп

Група А: Бразилія, Швейцарія, ОАЕ, Марокко.

Група В: Італія, Іспанія, Мексика, Соломонові о-ви.

Група С: Іран, Парагвай, Сенегал, Україна. 

Група D: Росія, Японія, Уругвай, Сальвадор.

До плей-офф вийдуть лише переможці кожної з чотирьох груп. Краща команда нашого квартету в півфіналі зіграє з переможцем групи D. Відзначимо, що турнір із пляжного футболу стартує 11 жовтня, за день до офіційної церемонії відкриття Ігор.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.09.2019 15:02

Євген Варениця: «Ключовим у Суперфіналі Євроліги для нас буде протистояння з Італією»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця розп...

04.07.2019 13:03

Євген Варениця: «Ми мали виходити до фіналу Європейських ігор»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця підб...

21.06.2019 15:01

Євген Варениця: «Наше завдання-мінімум на Європейських іграх — потрапити до трійки призерів»

У суботу ввечері збірна України з пляжного футболу візьме курс на стол...

Підписатися на новини