Збірна України в товариському матчі зіграла внічию з командою Нігерії

У поєдинку на «Дніпро-Арені» синьо-жовті в експериментальному складі розійшлися миром з однією з кращих збірних Африки.

Як і обіцяв напередодні головний тренер збірної України Андрій Шевченко, у складі синьо-жовтих у порівнянні із вдалим поєдинком у Вільнюсі, де українці трьома днями раніше продемонстрували чудову гру й здобули переконливий результат, відбулося чимало змін. Зокрема, місця серед перших 11-ти зберегли лише чотири виконавці: Матвієнко, Маліновський, Зінченко та Ярмоленко. 

Фото Павла Кубанова

Незвичному варіанту складу представників Європи було непросто знайти взаєморозуміння. Натомість африканці, попри те, що й самі перебувають у стадії будівництва нової команди, із перших хвилин виглядали впевнено. Потужні й технічні нігерійці раз по раз звільнялися від опіки опонентів і, навіть атакуючи невеликими групами гравців, створювали моменти. Результативним став уже перший із них: Івобі зліва увірвався до штрафного й прострілив на Арібо, який ударом у дотик відкрив рахунок.

Якщо в цьому епізоді Лунін не врятував, то в подальшому Андрій кілька разів підстраховував партнерів, виграючи двобої в суперника. Зокрема, голкіпер не дозволив переграти себе Чуквуезе після виходу сам на сам. Але коли арбітр призначив 11-метровий після фолу Караваєва на Калу, Лунін виявився безсилим проти удару Осімхена.  

В атаці в підопічних Шевченка виходило небагато. Окрім незвичного складу, декому з гравців довелося діяти на не зовсім звичних позиціях. Зокрема, Циганков був зміщений на лівий фланг. Утім, саме Віктор мав, мабуть, найкращий момент у першому таймі, але незадовго до перерви Узохо потягнув м’яч після небезпечного удару українця у ближній кут.

Фото Павла Кубанова

У другому таймі, незважаючи на несприятливий рахунок, збірна України продовжувала дотримуватися вже звичних принципів, намагаючись демонструвати комбінаційну видовищну гру. Виходило це, щоправда, не завжди. Нігерійці ж після перерви атакували вже не настільки гостро, як у першій 45-хвилинці. Узохо здійснив ще один сейв, нейтралізувавши постріл Маліновського зі штрафного. Але потім синьо-жовті протягом хвилини перевернули хід матчу, провівши дві блискавичні атаки. Зінченко з передачі Караваєва та Яремчук після пасу Марлоса переграли Узохо з близької відстані. Роману, щоправда, це вдалося лише з другої спроби, але це не мало значення. 2:2 — емоційний поєдинок завершився бойовою нічиєю.

Фото Павла Кубанова

Товариський матч

Україна — Нігерія — 2:2 (0:2)

Голи: Зінченко (78), Яремчук (79) — Арібо (4), Осімхен (34, з пенальті).

Україна: Лунін, Соболь, Матвієнко, Бурда, Караваєв, Маліновський (Шепелєв, 73), Зінченко, Коваленко (Буяльський, 67), Циганков (Коноплянка, 73), Ярмоленко (к) (Марлос, 58), Мораес (Яремчук, 37).

Запасні: Паньків, Пятов, Болбат, Кривцов, Пластун, Миколенко, Безус.

Тренер: Андрій Шевченко.

Нігерія: Узохо, Айна, Еконг (к) (Авазієм, 87), Аджаї, Коллінс, Арібо, Етобо, Чуквуезе (Бонавентуре, 82), Івобі (Есіті, 70), Калу (Сімон, 73), Осімхен (Майя, 90+1).

Запасні: Езенва, Окойє, Онуачу, Ідову, Іхеаначо.

Тренер: Гернот Рор.

Арбітр: Паоло Валері (Італія). Попереджений: Осімхен (84).

10 вересня. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 27 320 глядачів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

10.04.2024 16:00

До уваги вболівальників! Триває продаж квитків на товариський матч Німеччина — Україна

Триває продаж квитків на товариський поєдинок Німеччина — Україн...

Підписатися на новини