Андрій Шевченко: «У матчі з Нігерією зміни у складі, безумовно, будуть»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію напередодні товариського матчу з Нігерією.

— Дуже приємно приїхати до Дніпра, — сказав Андрій Шевченко на початку спілкування з представниками ЗМІ. — Останнього разу збірна грала тут 10 років тому і провела вдалий матч, обігравши англійців. Я дуже радий бути тут і запрошую всіх уболівальників завтра прийти на стадіон і підтримати команду.

— А що спадає вам на думку найперше, коли ви згадуєте поєдинок з Англією?

— Це був важкий поєдинок, дуже важливий. Ми обіграли хорошу команду. Теплі спогади як про сам матч, так і про прекрасну підтримку трибун.

— Хто з ваших підопічних точно не зіграє завтра?

— Точно не можу сказати. Мікротравм немає, усі тренуються. Але можу запевнити, що зміни, безумовно, будуть.

— Усіх у Дніпрі цікавить, чи зіграють Коноплянка й Лунін. Чи отримають хлопці шанс?

— Як я вже сказав, нові обличчя на полі з’являться. Хтось вийде в старті, хтось — на заміну. Сьогоднішнє тренування дасть нам інформацію про стан футболістів, а завтра ми визначимося зі складом. Дамо шанс тим, хто грав менше.

— Чому в суперники по товариському матчу вибрали саме Нігерію?

— Перш за все, зараз важко знайти в якості суперника європейську команду, тому що всі беруть участь у відбірному циклі. Дуже мало збірних, які в цей період не грають. Деякі між собою домовилися заздалегідь. Тому ми знайшли дуже хорошу команду, призера Кубку Африки-2019. Збірна Нігерії — фізично сильна, із хорошими виконавцями, більшість з яких грає в Англії. Тому завтрашній поєдинок буде дуже цікавим.

— Євген Коноплянка довгий час був лідером збірної, але зараз на його позиції висока конкуренція. Наскільки це психологічно його мотивує?

— Стан Євгена оцінює тренерський штаб. У цій команді мені приємно працювати, тому що всі хлопці викладаються на сто відсотків. Протягом літа Коноплянка чекав трансферу, тому він випав із тренувального процесу. Ми всі прекрасно знаємо й розуміємо його стан. Я дуже радий, що він перейшов до «Шахтаря». Це плюс і для нього, і для нової команди, і для всієї України. Євген представляє національну збірну, і дуже важливо, щоб він грав. Але чи вийде він на поле завтра, визначить тренерський штаб. Важливо, щоб він набирав форму.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини