Мирон Маркевич: «Важливо, аби підтримати футбольних легенд на «Арені Львів» прийшло якомога більше вболівальників»

14 липня 1894 року на території нинішнього Стрийського парку у Львові відбувся перший офіційний показовий футбольний матч в історії України, в якому змагалися команди спорттовариства «Сокіл» зі Львова та Кракова.

З нагоди 125-річчя українського та львівського футболу в столиці Галичини відбулася прес-конференція.

— Відрадно, що під час підготовки заходів, присвячених цій даті, була повна підтримка з боку владних структур області та Львова, — сказав голова Федерації футболу Львівської області Олександр Шевченко. — Звичайно, в епіцентрі подій буде матч збірної України серед ветеранів та їхніх ровесників із «Карпат». Найскладнішим було подбати, аби якомога більше футбольних зірок приїхало 14 липня до Львова. І, за винятком Олега Блохіна, будуть, мабуть, усі, хто творив і творить історію українського футболу.

— За останні три роки збірна серед ветеранів провела вже більше 100 поєдинків не лише в різних куточках України, зокрема, на передовій на Донбасі, але й за кордоном, — розповів голова Комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич. — Усіх запрошую в неділю на «Арену Львів». Ми докладемо зусиль, аби продемонструвати змістовний футбол. Знаєте, мені дуже цікаво спостерігати за футболістами, які свого часу грали під моїм керівництвом чи проти моїх підопічних. Зокрема, не думав, що Юрій Максимов такий дотепний… 14 липня, як завжди, гратиму лише на перемогу. От тільки що з цього вийде, не знаю, бо не виключено, що виступатиму за обидві команди.

До речі, задля збереження футбольної історії про персон, які її творили й досі творять, ФФ Львівщини видала спеціальну книжку та фотоальбом.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини