125-річчя українського футболу: на «Арені Львів» зіграють збірна ветеранів та зіркові карпатівці

У неділю, 14 липня з нагоди 125-річчя українського та львівського футболу на «Арені Львів» відбудеться товариський матч між ветеранами національної збірної України та львівських «Карпат».

Організаторами свята виступили Українська асоціація футболу, Асоціація ветеранів футболу України, Федерація футболу Львівської області та ТОВ «Агробізнес».

 

Поєдинок розпочнеться о 17.00, вхід — вільний. У складі синьо-жовтих під керівництвом Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського до міста Лева завітають Мирон Маркевич, Олег Протасов, Олег Собуцький, Віталій Рева, Володимир Єзерський, В’ячеслав Свідерський, Віталій Самойлов, Юрій Максимов, Микола Іщенко, Богдан Шершун, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Віталій Мандзюк, Віктор Уляницький, Андрій Хомин, Володимир Бондаренко та Андрій Оксимець.

Їм протистоятимуть легендарні карпатівці: Євген Михайлів, Тарас Павліш, Іван Павлюк, Анатолій Петрик, Андрій Покладок, Анатолій Саулевич, Богдан Стронціцький, Володимир Уштан, Олександр Чижевський, Володимир Різник, Любомир Вовчук, Віталій Шумський, Олег Яремчук, Михайло Гурка, Василь Швед, Володимир Шеремета та Михайло Луцишин. Тренери — Ігор Кульчицький та Ростислав Поточняк, начальник команди — Габор Вайда.

Матчу на «Арені Львів» передуватиме відвідання о 15.00 командами та почесними гостями території сьогоднішнього львівського Стрийського парку, де 14 липня 1894 року відбувся перший офіційний показовий футбольний матч в історії нашої країни, в якому змагалися футболісти команд товариства «Сокіл» зі Львова та Кракова. Тоді львів’яни перемогли — 1:0 (на 6-й хвилині відзначився учень учительської гімназії Володимир Хомицький). Саме тому місто Лева вважають колискою українського футболу.

 

«Четвертий рік триває всеукраїнське та всесвітнє турне нашої збірної, головна мета якого залишається незмінною — підтримати українських військових, які у важкий для країни час стали на захист нас з вами, на захист рідної землі, — наголосив віце-президент УАФ, президент АВФУ Олег Собуцький. — Загалом провели майже 200 матчів, значна частина з яких безпосередньо в Донецькій та Луганській областях. 14 липня наші легенди футболу залюбки приїдуть до Львову. Одна з найкращих та найсучасніших арен у країні, багато навколофутбольних заходів до гри і, врешті, зіркові суперники — ветерани збірної України та «Карпат». «Арена Львів» набагато чарівніша, коли вщерть заповнена глядачами. Рік тому стадіон приймав матч збірних ветеранів України та Грузії, усе пройшло на найвищому рівні. Тож маємо гарну традицію щороку грати у Львові. Користуючись нагодою, запрошую львів’ян та гостей міста на свято футболу. Це справді знаковий день в історії футболу, маємо його належним чином відзначити!»

Львів активно готується до гри, про що розповів голова ФФЛО Олександр Шевченко: «Я запрошую всіх львів’ян і гостей нашого міста в неділю, 14 липня, о 17.00 на «Арену Львів» підтримати ветеранів національної збірної України й львівських «Карпат». На футбольне поле вийдуть усіма нами улюблені гравці, які приносили славу українському та львівському футболу. Будуть представлені різні покоління. Цьогоріч виповнюється 50 років із моменту, як карпатівці завоювали Кубок СРСР. Уперше в історії команда з першої ліги виграла такий трофей. Тому ми запросили на стадіон ветеранів «Карпат». Будемо нагороджувати їх і дякувати їм за це».

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини