Анатолій Бузнік: «На Універсіаді в Неаполі ми поставили перед собою максимальне завдання»

30 червня студентська збірна України з футболу вирушає до італійського Неаполя, де проходитиме чергова Всесвітня універсіада.

Для головного тренера команди Анатолія Бузніка це буде вже четвертий студентський форум. На першому з них, у 2001 році в Китаї, його підопічні здобули срібні медалі.

— Ту Універсіаду в Пекіні я запам'ятав надовго, — розповів Анатолій Бузнік. — І не тільки тому, що за її підсумками мені надали почесне звання заслуженого тренера України. Тоді дійсно підібрався дуже хороший склад. Не дивно, що згодом провідні виконавці — Євген Бредун, Сергій Ключик, Олександр Козаченко, Олексій Телятников, Мирослав Бундаш — голосно заявили про себе в елітному дивізіоні вітчизняного футболу.

— А хто, на ваш погляд, буде претендувати на роль лідера в нинішній збірній?

— Я дуже сподіваюся, що всі мої підопічні в Неаполі проявлять себе з найкращого боку. Від цього виграють як вони, так і команда. Адже не секрет, що вирішальні матчі студентських збірних відвідують скаути відомих клубів. Робіть висновки...

— Пригадується, раніше ви неодноразово нарікали на те, що керівництву українських команд майстрів не подобається відпускати своїх гравців до студентської збірної...

— Знаєте, зараз я трохи переглянув свою позицію. Для мене головне — бажання самого футболіста захищати спортивну честь країни на міжнародній арені. На мій погляд, сьогодні в збірній зібрані гравці, які не підведуть у скрутну хвилину. Це надзвичайно важливо.

— Тоді уточніть, хто з футболістів, на яких ви розраховували, так і не з'явився в розташуванні команди?

— Я хотів бачити у збірній Василя Курка з «Волині», який, до речі, брав участь у попередній Універсіаді — два роки тому в Тайбеї. Однак лучанин, мабуть, сумнівався в доцільності своєї поїздки на змагання в Італії, і від його послуг довелося відмовитися.

— Усе ж цього разу у вас були приємні клопоти, адже майже до самого від'їзду на 20 місць у заявці претендували 26 футболістів. До речі, а чому нападник першолігового «Миная» Анатолій Нурієв з'явився у тренувальному таборі на олімпійській базі в Кончі-Заспі тільки перед третім спарингом, з «Оболонню-Бровар»?

— Закарпатець був у основній обоймі, я на нього серйозно розраховував, проте в середині червня в «Минаї» відбулися зміни на тренерському містку, і потрібна була згода нового наставника — Василя Кобіна. Коли він визначився зі своєю позицією щодо Нурієва, Анатолій одразу вирушив до Києва.

Студентська збірна України здобула перемоги в усіх чотирьох червневих спарингах. Фото vfas.org.ua

— Своєю яскравою грою в переможних спарингах із командами майстрів («Десною», «Оболонню-Бровар», «Чайкою») студентська збірна України приємно здивувала фахівців і вболівальників. А ви очікували такої спритності від своїх підопічних?

— Це результат якісної роботи на тренувальних зборах, вдалої селекції. Користуючись нагодою, хочу подякувати президенту Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Івану Крульку, який останнім часом забезпечив нас належними умовами на етапах підготовки, подбав про участь у міжнародних турнірах. Тепер головне — продемонструвати все, що ми вміємо, на Універсіаді в Італії. До речі, у Неаполі мені допомагатимуть Степан Юрчишин та Олексій Яценко.

— Якою інформацією ви володієте про суперників у груповому турнірі — італійців і мексиканців?

— Якщо відверто, то ніякою, бо для студентських збірних характерна постійна ротація складу. Зокрема, у нашій збірній лише львів'янин Тарас Завійський брав участь у попередній Універсіаді в Тайбеї, інші — новачки. Однак моя перевага в тому, що волею календаря першими вступають у бій господарі й мексиканці. 3 липня я обов'язково побуваю на їхньому матчі і, сподіваюся, дізнаюся про сильні сторони й вразливі місця наших конкурентів. Нагадаю, що з кожної групи до наступного раунду виходять по дві кращі збірні.

— Які завдання поставило керівництво ВФАС перед збірною?

— Про це ми дізнаємося вже безпосередньо перед початком турніру. Ми ж зі свого боку налаштовуємо підопічних на досягнення максимального результату. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.01.2020 15:01

Анатолій Бузнік: «Знайомство з новими підопічними відбудеться у травні на «Карпатському просторі»

На минулорічній Універсіаді в італійському Неаполі студентська збірна...

18.07.2019 14:01

Анатолій Бузнік: «На Універсіаді в Італії нам забракло якісної ротації гравців»

Студентська збірна України з футболу повернулася зі Всесвітньої універ...

29.06.2019 22:40

Студентська збірна України завершила підготовку до Всесвітньої універсіади перемогою

30 червня футболісти студентської збірної України вирушать до італійсь...

28.06.2019 21:48

Студентська збірна України: триває переможна серія в рамках підготовки до Всесвітньої універсіади

Сьогодні студентська збірна України, яка готується до Всесвітньої унів...

Підписатися на новини