ДЮФЛУ: «Шахтар» здобув золоті нагороди в турнірі серед команд U-16

У Києві на НТК ім. Баннікова відбулися вирішальні матчі фінального турніру ДЮФЛУ серед команд U-16. У поєдинку за золоті нагороди донецький «Шахтар» впевнено переміг «Скалу» з Моршина.

Фінальна гра виявилася цікавою, але пройшла за великої переваги донецької команди. «Скала» лише на початку матчу чинила гідний опір гірникам, але потім ігровою та територіальною перевагою повністю володів «Шахтар», який уже на 9-й хвилині відкрив рахунок. Ще до перерви «Скала» отримала у свої ворота другий м'яч, а на початку другого тайму моршинці пропустили третій.

Фото Андрія Майорова

У підсумку гравці «Шахтаря» (головний тренер Володимир Самборський) спокійно довели гру до своєї закономірної перемоги, а під час урочистого нагородження отримали чемпіонський кубок та медалі з рук першого віце-президента УАФ Вадима Костюченка, президента ДЮФЛУ Віталія Борта, заступника міністра молоді і спорту України Микола Даневича та тренера юнацької збірної України U-20 Олександра Петракова, який нещодавно виборов зі своєю командою золоті нагороди чемпіонату світу в Польщі.

Фото Андрія Майорова

Також після матчу індивідуальними нагородами були відзначені: кращий воротар — Олексій Яцик («Скала»), кращий захисник — Марк Мампассі («Шахтар»), кращий півзахисник — Михайло Хромей («Шахтар»), кращий нападник — Максим Хлань («УФК-Карпати»), кращий гравець фіналу — Едуард Козік («Шахтар»).

Фото Андрія Майорова

«Вітаю всіх учасників фіналу та хочу передати вам вітання від президента УАФ Андрія Павелка та головного тренера збірної України Андрія Шевченка, — зазначив після фіналу Вадим Костюченко. — Дякуємо клубам за те, що в нас підростають такі сильні гравці, як ви, які в майбутньому захищатимуть кольори нашої національної збірної. Символічно, що фінал відбувся на арені імені Баннікова, яка є базовою для наших юнацьких збірних, а на матчі був присутній тренер чемпіонів світу Олександр Петраков, який у фінальній грі переглядав хлопців-кандидатів для збірної U-16, яку він також очолює. Упевнений, якщо ці гравці продовжать так само сумлінно та професіонально працювати й надалі, на них чекає велике майбутнє».

«Вітаю обидві команди з фіналом, з яскравою грою, — сказав Віталій Борт. — Сьогодні ніхто не програв. Бажаю, щоб уже незабаром ви потрапляли до наших збірних і також виборювали нагороди чемпіонату світу, як це зробила команда Олександра Петракова. Вітаю вас із гарною грою!»

Фото Андрія Майорова

Додамо, що бронзові нагороди чемпіонату U-16 виборов «Дніпро», який впевнено переграв «УФК-Карпати».

ДЮФЛУ. Чемпіонат України. Вища ліга. U-16 

м. Київ

21.06.2019

Матч за 3-є місце

«Дніпро» (Дніпро) — «УФК-Карпати» (Львів) — 3:0

Голи: Матюшенко (25), Свистун (45), Кравченко (48).

Фінал

«Шахтар» (Донецьк) — «Скала» (Моршин) — 3:0

Голи: Махиня (10), Очеретько (19), Мампассі (50).

«Шахтар»: Пузанков, Козік, Мампассі (Скібинський, 79), Капінус (Недес, 63), Бако (Булєза, 54), Хромей (Вуанту, 67), Очеретько, Євтіхов, Шостак (Векленко, 41), Бендера (Шевченко, 41), Махиня (Погорілий, 26).

«Скала»: Яцик (Савченко, 55), Дячук, Гілка, Гаврилюк, Фарина, Бомащук (Тимчук, 73), Скринник (Бекесевич, 69), Бучакчийський (Суботін, 79), Микитишин (Перман, 35), Слободян, Таланов (Лісовенко, 17).

Попередження: Скринник (18), Тимчук (78).

Фото Андрія Майорова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.03.2024 13:07

Кубок ДЮФЛУ-2024 серед команд U-16: переможцем турніру став львівський «Рух»

Сьогодні, 16 березня визначився володар Зимового кубка Дитячо-юнацької...

10.03.2024 14:02

Кубок ДЮФЛУ-2024 серед команд U-16: трофей розіграють «Динамо» та «Рух»

Зіграно матчі 1/2 фіналу Кубку Дитячо-юнацької футбольної ліги України...

04.11.2023 14:05

21 український тренер отримав С-ліцензії УЄФА

Завершилося навчання в черговій, п’ятій за ліком, навчальній гру...

30.06.2023 14:03

Кубок ДЮФЛУ-2023: відбулися фінальні матчі в чотирьох вікових категоріях (оновлено)

24-го та 25 червня на базі «Княжа-Арена» в с. Щасливе відб...

Підписатися на новини