Едуард Соболь: «Цікаві міні-змагання на тренуваннях сприяють позитивним емоціям. Атмосфера й робоча, й водночас розкута»

Як тільки завершилося вчорашнє вечірнє тренування, гравці національної команди дізналися, що юнацька збірна U-20 веде після першого тайму матчу 1/8 фіналу ЧС-2019 проти Панами з рахунком 3:0.

Едуард Соболь, який чотири роки тому на попередньому чемпіонаті світу захищав кольори синьо-жовтих, відверто порадів за своїх «наступників» та поділився враженнями від поточного етапу підготовки до ігор головної команди:

— Молодці, U-20! У хлопців є чудові шанси перевершити наше досягнення (2015-го українці зупинилися саме на стадії 1/8 фіналу — О.Г.). Дивився матчі команди у групі — імпонує футбол, який вона демонструє: контроль м’яча, швидка гра на флангах, наступальний стиль. Думаю, у хлопців є гарні шанси пройти на турнірі далі чвертьфіналу, чого їм щиро бажаю.

— Тим часом у таборі національної команди триває інтенсивна робота: на тренуваннях відпрацьовується структура гри. Як почуваєш себе в режимі дворазових тренувань?

Фото Павла Кубанова

— Самопочуття — гарне, до того ж це — корисні тренування. Ми тактично розбираємо, як треба діяти під час оборони та атаки — своїй і суперника. Такого роду інформація є визначальною для ведення гри, відтак працюємо лише в задоволення.  

— До того ж тренери знають, як дати емоційну розрядку. Скажімо, на ранковому занятті були вправи із жонглюванням м’яча та на влучність. До речі, ти влучив у поперечину?  

— Так, одного разу (усміхається)! Такі міні-змагання сприяють позитивним емоціям. Робота в нас, звісно, серйозна, але виконувати її треба з гарним настроєм і позитивом. От і вечірнє тренування завершили міні-турніром на три команди. Усе в порядку — атмосфера й робоча, й водночас розкута.

Фото Павла Кубанова

— Наскільки висока конкуренція за місце в «основі»?

— Конкуренція на високому рівні, причому на всіх позиціях, бо кожен хоче себе показати з найкращого боку. На моє переконання, таке прагнення йде лише на користь підготовці.

— Які думки навідують в очікуванні першого матчу?

— Сербія — наш прямий конкурент у боротьбі за вихід із групи. Суперник дуже серйозний, тому й гра буде непроста. Але ми граємо вдома й дуже розраховуємо на підтримку трибун. Вірю й сподіваюся, разом впораємося й переможемо!

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.01.2021 15:00

2021: які події чекають на український футбол у новому році

2020 року національна команда України дебютувала в елітному дивізіоні...

23.04.2020 13:00

Денис Бойко: «Хочеться, аби саме ця збірна України виграла Євро»

Голкіпер київського «Динамо» та збірної України Денис Бойк...

05.11.2019 13:38

Збірна Естонії оголосила склад на поєдинки з Україною та Нідерландами

Збірна Естонії оголосила склад на товариський поєдинок з Україною та м...

Підписатися на новини