Віталій Одегов: «У серпні юнацька збірна України вирушить до Франції на престижний турнір»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Віталій Одегов розповів про останній навчально-тренувальний збір команди та окреслив плани на майбутнє.

Із 27-го по 30 травня синьо-жовті проводили черговий збір. Після його завершення в інтерв’ю Асоціації футзалу України наставник команди підбив його підсумки, а також анонсував виступ юнацької збірної на турнірі у Франції.

У Харкові завершився чотириденний навчально-тренувальний збір юнацької збірної України. Яким був розклад роботи команди?

— Збірна відпрацьовувала оборону в чисельній меншості (чотири проти п’яти). Це основний аспект, над яким ми працювали. Відповідно, частина команди діяла в атаці із застосуванням більшості, а інша частина проводила роботу в захисті. Окрім того, ми зіграли товариський матч із місцевою командою. В її складі також були такі відомі й досвідчені гравці, як Дмитро Бондар та Денис Овсянніков, які нині перебувають у відпустці. Проти цього суперника ми також грали в меншості, інтенсивно попрацювавши в обороні та відчувши рівень майстерності і клас цих виконавців на собі.

Як ви могли б підбити підсумок першого півріччя 2019 року?

— Передусім, ми впоралися з поставленим завданням та перемогли у своїй групі в рамках основного раунду Євро-2019, тож у вересні станемо учасниками фінальної частини турніру. Це стало можливим завдяки тому, що команда провела велику кількість товариських поєдинків та навчально-тренувальних зборів. Прогрес відчувається, і хлопці із плином часу додають у майстерності. Однозначно, цей цикл можу оцінити позитивно.

Розкажіть про наступні плани щодо підготовки до фінальної стадії Євро-2019.

— У серпні юнацька збірна України вирушить на турнір у Франції. Цьому передуватиме невеликий навчально-тренувальний збір. Ще один НТЗ ми проведемо безпосередньо перед від'їздом до Латвії.

Ви говорили, що було б добре зіграти з лідерами європейського футзалу збірними Іспанії та Португалії. На турнірі в Італії наша команда провела поєдинок з іспанцями. Незважаючи на поразку, наскільки ця зустріч була важливою з точки зору досвіду та психології?

— Це великий досвід та важливий психологічний момент. Таких суперників потрібно відчути, а саме — як вони грають та як їм протистояти, наскільки швидше потрібно все робити та чого побоюватися. Це такий собі лакмусовий папірець. Узагалі треба завжди прагнути грати з тими, хто сильніший. Лише тоді можна побачити власні вади та зрозуміти, над чим працювати далі. Це дуже добре, що ми зіграли зі збірною Іспанії. Також додам, що в серпні ми проведемо із цією командою ще одну зустріч. Іншими нашими суперниками під час турніру стануть Португалія та Франція. Матчі з топовими збірними мають додати хлопцям упевненості, яка дозволить їм комфортніше почуватися під час офіційних поєдинків.

Розкажіть про нинішній стан Федора Овакімяна. Чи зможете ви розраховувати на нього під час Євро-2019?

— Ми дуже сподіваємося, що Овакімян встигне відновитися до старту чемпіонату Європи. Федір перебуває в полі нашого зору. Розраховуємо на те, що він зможе нам допомогти.

7 червня в Ризі відбудеться жеребкування фінальної частини Євро-2019. Кого б ви хотіли отримати в суперники?

— Звичайно, завжди хочеться, щоб опоненти номінально були більш слабкими. Утім, хто потрапить до нашої групи — з тими й гратимемо. Загалом, команда має свої завдання на турнір, і щоб їх виконати, усе одно доведеться зіштовхнутися з опором серйозних суперників.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:43

Юнацька збірна України з футзалу вдруге перемогла команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

20.04.2024 19:59

Юнацька збірна України з футзалу в товариському матчі здолала команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

11.04.2024 16:00

Визначився склад юнацької збірної України з футзалу на матчі з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

Підписатися на новини