Збірна Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут виграла турнір пам’яті Ігоря Павлова

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут пройшов другий турнір із міні-футболу, присвячений пам’яті загиблого офіцера вишу, колишнього начальника кафедри тактико-спеціальної підготовки, Героя АТО полковника Ігоря Павлова.

Даний турнір відбувся за сприяння Української асоціації футболу та інформаційного агентства «Центр новин».

Перед початком спортивних баталій рідні та близькі, курсанти та офіцери вишу вшанували пам’ять полковника Ігоря Павлова та поклали квіти до його меморіалу.

 

У 2018 році Кубок пам’яті полковника Ігоря Павлова виборола команда факультету телекомунікаційних систем. Цього ж року в турнірі, який відбувся на спортивній базі військового вишу, взяли участь чотири команди: команда Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут, збірна вузла зв’язку Генерального штабу Збройних сил України, збірна Повітряних сил Збройних сил України та команда Київського військового ліцею ім. Івана Богуна.

Учасників змагань привітали начальник Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут полковник Євген Степаненко та радник президента Української асоціації футболу Валентин Латипов.

 

 

— Для УАФ велика честь бути співорганізатором таких змагань. Ми продовжуємо підтримувати наших захисників і завжди готові допомогти їм у проходженні соціальної й психологічної реабілітації, — сказав Валентин Латипов. Також він передав вітання від президента Української асоціації футболу Андрія Павелка та гравців і тренерського штабу національної збірної України й побажав учасникам змагань перемог та миру.

— 28 травня полковнику Ігорю Павлову виповнився б 51 рік. Ми повинні пам’ятати його й усіх загиблих героїв, які віддали життя за вільну Україну. Такі змагання будуть проводитися в подальшому, можливо, і на всеукраїнському рівні. Дякую організаторам за підтримку, — зазначив полковник Євген Степаненко.

Присутня на змаганнях донька Ігоря Павлова, Альона, яка продовжує шлях батька й навчається в одному з військових вишів, відкрила турнір і зробила перший удар по м’ячу.

На футбольному майданчику панувала справжня інтрига. Футболісти показали високу швидкість та майстерність. У фіналі зустрілися команди Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут та збірна Повітряних сил ЗСУ. У запеклій боротьбі в серії пенальті перемогу святкувала команда військового вишу.

 

Переможців та учасників турніру нагородили кубком та призами. Завітав на турнір і уславлений український футболіст, нині — гравець збірної України серед ветеранів Владислав Ващук, який узяв участь у нагородженні.

 

Довідка. Полковник Ігор Павлов пройшов непростий життєвий шлях. У ранньому віці втратив батьків, виховувався в школі-інтернаті. Закінчив Київське вище зенітно-ракетне училище. Із 1993 року — у лавах Збройних сил України. 9 лютого 2015 року він виконував бойове завдання в районі проведення АТО. Тоді його група зв’язку потрапила у ворожу засідку поблизу села Логвінове Донецької області. Під час бою полковник Павлов та ще четверо офіцерів загинули. Його навічно зарахували до списку особового складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.12.2020 15:08

D-дипломи Української асоціації футболу вперше отримали військовослужбовці Збройних сил України

У Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського...

08.11.2019 13:00

У Національній академії Держприкордонслужби урочисто відкрили нове футбольне поле

7 листопада в Національній академії Державної прикордонної служби Укра...

Підписатися на новини