Федерація футболу України підтримала проведення турніру пам’яті полковника Павлова

31 травня на спортивній базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації відбувся турнір з міні-футболу пам'яті начальника кафедри загальної тактики полковника Ігоря Миколайовича Павлова.

У турнірі взяли участь чотири команди інституту:

  • команда факультету телекомунікаційних систем;
  • команда факультету інформаційних технологій;
  • команда факультету бойового застосування систем управління зв’язку;
  • команда управління інституту.

Організаторами футбольного турніру стали: Федерація футболу України, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації та ІА «Центр новин».

 

Зазначимо, що Ігор Павлов героїчно загинув у лютому 2015 року, захищаючи незалежність України в зоні проведення антитерористичної операції.

Перед початком турніру курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації поклали квіти до пам’ятника полковнику Ігорю Павлову.

На турнірі була присутня донька полковника — Альона, яка навчається на першому курсі Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації. Альона Павлова зробила перший символічний удар по м’ячу, тим самим відкривши турнір, а також згодом проводила нагородження переможців.

 

Полковник Олег Анатолійович Сєрий розповів, що сьогодні в пам’ять про начальника кафедри загальної тактики полковника Павлова (28 травня йому виповнилося б 50 років) був започаткований футбольний турнір з міні-футболу.

«Ми дякуємо нашим партнерам — Федерації футболу України та ІА «Центр новин» за те, що підтримали нашу ініціативу. Турнір «Кубок пам’яті полковника Ігоря Павлова» буде проводитися щороку. Ми плануємо залучати до турніру не тільки команди військового інституту», — сказав Сєрий.

З вітальним словом до команд звернувся радник президента ФФУ Валентин Латипов, який передав командам вітання від президента ФФУ Андрія Павелка: «ФФУ з радістю підтримала цю ініціативу. Такий футбольний турнір стане традиційним і проходитиме щорічно. Бажаю вам чесної перемоги, і нехай переможе сильніший», — підкреслив представник ФФУ.

 

У першій грі зійшлися команди управління інституту та факультету інформаційних технологій. Матч закінчився з рахунком 5:1 на користь команди управління інституту.

У другій грі сильнішою виявилася команда факультету телекомунікаційних систем, яка зіграла з командою факультету бойового застосування систем управління зв’язку (5:2).

Таким чином, у фіналі зустрілися команда управління інституту та команда факультету телекомунікаційних систем. Остання, перемігши — 2:1, й стала переможцем першого Кубку пам’яті полковника Ігоря Павлова.

Під час церемонії нагородження шеф-редактор ІА «Центр новин» Ольга Витак розповіла, що сьогоднішній переможець турніру візьме участь у щорічному футбольному турнірі «Кубок Захисника», який був заснований агентством у 2016 році.

Нагадаємо, що Федерація футболу України є надійним партнером захисників України та ветеранів АТО. За ініціативи ФФУ було закуплено для Головного військового клінічного госпіталю Міноборони необхідне медичне обладнання, відкрито спортзал зі спеціальними тренажерами для реабілітації поранених та придбано 21 квартиру для сімей загиблих Героїв АТО.

Крім того, за підтримки Федерації футболу України проходять щорічні змагання серед команд, сформованих із Героїв АТО. Матчі за участю військовослужбовців та під патронатом ФФУ відбуваються і у військових частинах в зоні АТО, і на стадіонах Федерації футболу України. А керівництво федерації, зокрема президент Андрій Павелко часто відвідує наших захисників на передовій. Зовсім нещодавно ФФУ виступила організатором першого розіграшу «Кубку нескорених», який стане щорічним турніром та в якому взяли участь ветерани АТО, що зазнали серйозних поранень чи каліцтв під час виконання військового обов’язку.  

За матеріалами ІА «Центр новин»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.12.2020 15:08

D-дипломи Української асоціації футболу вперше отримали військовослужбовці Збройних сил України

У Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського...

08.11.2019 13:00

У Національній академії Держприкордонслужби урочисто відкрили нове футбольне поле

7 листопада в Національній академії Державної прикордонної служби Укра...

Підписатися на новини