Ігор Бєланов: «УАФ сьогодні пише нову європейську історію українського футболу»

Володар «Золотого м’яча», співголова Комітету професіонального футболу Української асоціації футболу (УАФ) Ігор Бєланов вважає, що сьогодні український футбол отримав новий поштовх для розвитку, який став можливим завдяки згуртованій та ефективній роботі команди асоціації.

Про це він розповів у коментарі для прес-служби УАФ через декілька днів після завершення роботи ХХІІ Конгресу асоціації, що проходив у Запоріжжі.

Фото Павла Кубанова

За словами Бєланова, це був перший конгрес асоціації футболу, в якому він брав участь в якості делегата.

«Для мене це запрошення є дуже важливим. Вважаю це демонстрацією великої поваги до ветеранів футболу. Я був дуже радий бачити палаючі очі присутніх. Ці люди дійсно сьогодні працюють заради розвитку українського футболу, дитячого футболу. Вони шанують історію спорту, а також прагнуть до європейських стандартів і постійного розвитку.

Щоб нам не говорили й не розповідали поганого про асоціацію, сьогодні тут проводиться велика робота. І я особисто дуже вдячний Андрію Павелку та його команді за той високий рівень, який вони демонструють, за їхній внесок і за їхнє ставлення до футболу. Це дуже важливо, повірте, я кажу про це з душею», — розповів Ігор Бєланов.

Ігор Іванович також поділився думками про рішення конгресу перейменувати Федерацію футболу України в Українську асоціацію футболу. За його словами, якщо ми прагнемо до рівня УЄФА, то повинні вміти змінюватися.

«Ми ж хочемо вийти на рівень УЄФА? Знаєте, я людина з досвідом і бачив учорашній день, знаю, як тут було раніше. І ті реформи, проекти, глобальний розвиток футбольної інфраструктури по всій країні, які ми бачимо сьогодні, — це серйозний прогрес. А зміна назви — для мене це нова європейська сторінка розвитку українського футболу. Я дуже радий.

Хочу додати, що я побував разом з Андрієм Павелком в УЄФА, бачив, яке там сьогодні ставлення до України з боку інших країн. Про це багато хто не знає. Але я можу сказати, що зараз ми потрапили до доброзичливої сім’ї, яка готова підтримувати нашу асоціацію у всіх починаннях і поточній роботі», — резюмував Бєланов.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.05.2019 14:03

Розвиток футбольної інфраструктури в Одеській області: 17 об’єктів за рік

У рамках підготовки до проведення XXII Конгресу ФФУ, що відбудеться 17...

13.05.2019 14:10

Розвиток футбольної інфраструктури у Львівській області: 30 об’єктів за рік

У рамках підготовки до проведення XXII Конгресу ФФУ, що відбудеться 17...

12.05.2019 16:05

Розвиток футбольної інфраструктури в Миколаївській області: 15 об’єктів за рік

У рамках підготовки до проведення XXII Конгресу ФФУ, що відбудеться 17...

Підписатися на новини