Андрій Павелко: «Окремих стратегічних цілей із розбудови футбольної інфраструктури досягнемо на рік раніше, ніж планували»

17 травня в Запоріжжі відбувся XXII Конгрес Федерації футболу України. Виступаючи перед делегатами конгресу, президент ФФУ Андрій Павелко відзначив суттєві досягнення в розвитку футбольної інфраструктури країни.

«Головна мета діяльності Федерації футболу України — популяризація футболу серед дітей та юнацтва й залучення до гри якомога більшої кількості молоді. На її реалізацію спрямовані й наші організаційні та інфраструктурні рішення в рамках стратегії розвитку футболу в Україні. Протягом останнього року на цьому напрямку нам вдалося досягнути серйозного поступу. Перш за все, це реалізація системної програми відновлення та розбудови спортивної інфраструктури по всій країні, що об’єднала футбольну спільноту, центральну й місцеву владу, а також бізнес. Реконструйовані й зведені нові футбольні поля та стадіони, безліч футбольних майданчиків із високоякісним штучним покриттям, у тому числі виробництва заводу ФФУ, уже створили у великих містах і маленьких селищах у різних куточках України комфортні й безпечні умови для тренувань і змагань тисяч юних футболістів», — сказав Андрій Павелко.

Як відомо, реалізація унікальної програми з відродження футбольної інфраструктури продовжується, однак навіть зараз очевидно, що кількість нових об’єктів, створених починаючи з 2015 року, уже значно перевищує кількість футбольних арен та майданчиків, побудованих із 1991-го по 2014 рік. Зокрема, із 2015-го по 2018 рік у країні було побудовано більш ніж 1 200 об’єктів. Очевидно, що поява нових полів та майданчиків зі штучним покриттям не тільки сприяє залученню нових гравців, а й дозволяє за рахунок більшої витривалості в рази збільшити їхню завантаженість.

«Можемо стверджувати, що починаючи з 2015 року в Україні вже до кінця 2019 року будуть введені в експлуатацію не менш ніж 50 стандартних повнорозмірних футбольних полів та близько 2 тис. майданчиків менших розмірів, що свідчить про робочі темпи виконання нашої програми, — із гордістю сказав президент ФФУ. — Також упродовж 2017—2019 років для тренувальних та спортивно-оздоровчих заходів ми спрямували в регіони понад 104 тис. новеньких м’ячів.

Тобто ми на рік раніше досягаємо наших стратегічних показників, запланованих на 2020 рік, із кількості повнорозмірних полів та стадіонів (50 із 50-ти) та м’ячів (104 тис. замість 100). А враховуючи динаміку будівництва майданчиків, заявлена мета — 2 500 майданчиків — наступного року може бути не тільки досягнута, а й перевиконана».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини