U-20: друга нічия юнацької збірної України перед стартом на чемпіонаті світу

У рамках підготовки до чемпіонату світу 2019 року (U-20), що проходитиме в Польщі з 23 травня по 15 червня, юнацька збірна України провела в Києві товариський матч проти команди ПАР.

Для підопічних Олександра Петракова спаринг проти південноафриканців став другим і останнім напередодні від'їзду на чемпіонат світу в Польщі, де суперниками українців будуть збірні США, Катару та Нігерії. До цього 14 травня синьо-жовті провели контрольну гру проти ковалівського «Колоса», яка завершилася внічию (1:1).  

У товариському поєдинку проти південноафриканської збірної українці могли спроектувати свій матч проти Нігерїї, з якою вони зустрінуться на мундіалі 30 травня.

До заявки на гру з ПАР Олександр Петраков включив 20-х гравців. На жаль, не зможе зіграти в Польщі захисник київського «Динамо» Віталій Миколенко. Через травму задньої поверхні стегна він змушений пропустити світову першість. Замість нього тренерський штаб нашої команди запросив захисника «Калуша» Олега Веремієнка. Крім того, уже в Польші до збірної приєднається голкіпер «Леганеса» Андрій Лунін, команда якого сьогодні грала в чемпіонаті Іспанії проти «Уески».

Фото Павла Кубанова

Поєдинок, який проходив на НТК ім. В. Баннікова, обидві команди почали у жвавому темпі, внаслідок чого вже в дебюті один із гравців збірної ПАР залишив поле через травму. Українці в першому таймі створювали більше небезпеки біля воріт суперника. Особливою активністю відзначився Георгій Цітаішвілі, в якого була нагода забити м'яч. Трохи удачі в одному з епізодів не вистачило й Супрязі.

Після перерви господарі зробили кілька замін, і поки вони перебудовувалися, гості заробили пенальті. Однак героєм епізоду став голкіпер «Динамо» Владислав Кучерук, який парирував 11-метровий.

Фото Павла Кубанова

Уже за шість хвилин потому українці повели в рахунку. Свій шанс із пенальті вони не втратили. Гравці ПАР порушили правила у штрафному майданчику проти Цітаішвілі, і Корнієнко був точним. 1:0.

Утім, втримати свою перевагу синьо-жовті не зуміли. Суперник додав у швидкості і на 66-й хвилині змусив їх помилитися. Після цього південноафриканці ще кілька разів небезпечно атакували ворота господарів, але партнерів врятував Кучерук. У підсумку — 1:1.  

Нагадаємо, що 20 травня о 12.45 синьо-жовті візьмуть курс на Краків. Далі на них чекає переїзд до міста Бельсько-Бяла, де вони проведуть свій перший матч групового турніру — проти команди США (24 травня). 27 травня українці зустрінуться зі збірною Катару, а 30-го їхнім суперником стане Нігерія. До 1/8 фіналу вийдуть перші дві команди кожної з шести груп та чотири кращі збірні, що посядуть треті місця. 

Фото Павла Кубанова

Товариський матч

Україна (U-20) — ПАР (U-20) — 1:1 (0:0)

Голи: Корнієнко (53, з пенальті) — Кодісанг (66).

Україна: Різник (Кучерук, 46), Бондар, Попов, Цітаішвілі (Кащук, 63), Хахльов (Дришлюк, 73), Корнієнко, Булеца (Сікан, 63), Супряга (Устименко, 63), Бескоровайний (Снурніцин, 46), Конопля (Сафронов, 46), Мусолітін (Чех, 46).

ПАР: Кубека, Пхева (Блом, 80), Абрахамс (Гсаба, 80), Лешабела (Апполліс, 70), Мкхума, Мкхізе, Модіз, Філліпс, Моньян (Тетхані, 9), Купе, Фостер (Кодісанг, 65).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.01.2023 17:00

УАФ та Олександр Петраков: взаємна подяка за роботу

Українська асоціація футболу припиняє співпрацю з головним тренером на...

09.10.2022 15:24

Олександр Петраков: «Боятися нікого не треба. Боротьба попереду, мотивація буде на найвищому рівні»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував підсу...

28.09.2022 01:42

Олександр Петраков: «Не вистачило реалізації. Коли є моменти, треба забивати...»

У заключному матчі Ліги націй-2022/2023 збірна України зіграла внічию...

26.09.2022 13:21

Олександр Петраков: «Ми дуже хочемо завтра реабілітуватися й піднятися в Лігу А»

Напередодні матчу Ліги націй із Шотландією головний тренер національно...

Підписатися на новини