Олександр Косенко: «Ми знаходили свої моменти, але, на жаль, другий м'яч забити не вдалося»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував результат першого товариського матчу з командою Хорватії.

Учора в Запоріжжі синьо-жовті зіграли внічию з хорватами (1:1). Після матчу наставник нашої команди дав коментар Асоціації футзалу України:

— Корисна для нас гра, оскільки суперниками по відбору на ЧС-2020 у нас будуть Словенія, Македонія та Косово — балканські команди. Вони гратимуть за схожою тактикою. Скажу, що важко розкривати таку насичену оборону, адже гравці збірної Хорватії габаритні, дають мало простору. Проте ми знаходили свої моменти, але, на жаль, забити другий м'яч та перемогти нам не вдалося. Добре, що це тренувальна гра. Будемо працювати і старатися реалізовувати свої шанси в майбутньому.

Суперник вас чимось здивував?

— Хорвати діяли приблизно в такому самому ключі, як і в недавніх поєдинках зі збірною Казахстану. Така сама насичена оборона, яку важко пройти. Казахи виграли один матч із рахунком 2:1, другий завершився нічиєю — 0:0. Тому суперники нас не здивували — ми очікували від них такої гри. У нас щось виходило, щось — ні...

У вас було бажання задіяти п’ятого польового та зіграти на перемогу?

— Наприкінці зустрічі ми створили чимало моментів, і здавалося, що ми зможемо забити другий м'яч. І стандарти в нас проходили. Хотілося забити, не вдаючися до гри у п’ять польових.

Що казатимете хлопцям перед другим спарингом із Хорватією?

— Що це лише товариські матчі й підготовка до відбору на чемпіонат світу. Будемо працювати, але не до крові з носа. Ми повинні досягати результату за рахунок своєї гри, утілювати в життя ті ідеї, які хочемо бачити. Постараємося виграти другий поєдинок.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 10:00

ЧС-2024 з футзалу: жеребкування фінального турніру заплановане на 26 травня

Федерація футболу Узбекистану повідомила, що жеребкування фінальн...

18.04.2024 11:00

ЧС-2024 з футзалу: визначилися потенційні суперники збірної України

Стали відомі ще шість учасників фінального турніру чемпіонату світу з...

16.04.2024 18:48

Збірна України з футзалу завершила турнір у Литві нічиєю з командою Франції

Сьогодні, 16 квітня збірна України з футзалу завершила виступ на міжна...

15.04.2024 20:14

Олександр Косенко: «Дуже корисна гра, і ми моментами мали доволі непоганий вигляд»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

Підписатися на новини