Ліга Європи: «Динамо» поступилося «Челсі» й у другому матчі та вибуло з турніру

Після відчутної поразки в першому матчі шанси «Динамо» на подолання англійського бар’єру виглядали примарними. Не справдилися й надії чималої аудиторії вболівальників на позитивний результат хоча б в окремому поєдинку.

Напередодні гри стало відомо, що через проблеми зі здоров’ям «Динамо» не допоможе Вербич, який через дискваліфікацію не грав і в Лондоні. Про відсутність травмованого Соля було відомо заздалегідь, як і про дискваліфікацію Буяльського. На позиції лівого півзахисника тренери киян віддали перевагу Сідклею, а місце на вістрі атаки було доручено Гармашу, який у першому матчі вийшов на заміну. Кадар, який відновився після травми, з’явився у стартовому складі замість Шабанова, який грав тиждень тому.   

Плани динамівців на реванш суттєво ускладнилися вже на 5-й хвилині, коли гості спромоглися на швидкий гол. Жиру виграв позиційну боротьбу в захисників біло-синіх після подачі кутового й відкрив рахунок із близької відстані.    

Висока індивідуальна майстерність лондонців дозволяла їм упевнено контролювати м’яч і підтримувати спокійний темп гри, який їх повністю влаштовував. У киян же не виходили ані вправні дії в захисті, ані атакувальні комбінації. Одного разу Гармаш зумів-таки завдати удару по воротах Аррісабалаги й навіть його переграти, але в цьому епізоді було зафіксовано офсайд.

Перевага «Челсі» втілилася в чергові забиті м’ячі. Спочатку Маркос Алонсо виконав точну передачу за спину захисникам «Динамо» на хід Жиру, і чемпіон світу невимушено оформив дубль. А потім іспанець забив і сам, реалізувавши передачу Канте.

На початку другого тайму динамівці знайшли в собі сили додати, і нарешті біля воріт гостей почали виникати моменти. В одній з атак Сидорчук двічі завдавав небезпечних ударів: перший відбив ногою голкіпер, а другий прийшовся у стійку. Але відповідь «Челсі» виявилася більш ефективною: черговий стандарт, цього разу штрафний, — і знову чудова гра Жиру на випередження. Остаточний рахунок встановив Хадсон-Одої, який виграв забіг у Кендзьори після обрізки Сідклея.

У поєдинку взяли участь гравці «Динамо», викликані Андрієм Шевченком на матчі відбору Євро-2020 із Португалією та Люксембургом: Бойко, Бурда, Миколенко (жовта картка), Сидорчук (замінений на 65-й хвилині), Шепелєв (замінений на 87-й хвилині), Циганков, Шапаренко.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч-відповідь

«Динамо» (Україна) — «Челсі» (Англія) — 0:5 (0:3)

Голи: Жиру (5, 33, 59), Маркос Алонсо (45+1), Хадсон-Одої (78).

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Сидорчук (к) (Че Че, 65), Шепелєв (Андрієвський, 87), Циганков, Сідклей (Смирний, 81), Шапаренко, Гармаш.

Запасні: Бущан, Шабанов, Алібеков, Буено.

Тренер: Олександр Хацкевич.

«Челсі»: Аррісабалага, Дзаппакоста (Аспілікуета, 69), Рюдігер, Крістенсен, Маркос Алонсо, Канте (Жоржиньо, 65), Ковачич, Лофтус-Чік, Хадсон-Одої, Вілліан (к) (Педро, 74), Жиру.

Запасні: Кабальєро, Барклі, Азар, Давід Луїс.

Тренер: Мауріціо Саррі.

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина).

Попереджені: Миколенко (61) — Аспілікуета (73).

14 березня. Київ. НСК «Олімпійський».

Перший матч — 0:3.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини