Ліга Європи. «Динамо» поступилося «Челсі» в Лондоні в першому матчі 1/8 фіналу

Черговим суперником київського «Динамо» у плей-офф Ліги Європи після проходження «Олімпіакосу» став набагато потужніший «Челсі». Результат першого матчу проти одного з провідних клубів континенту виявився неприємним для киян.

Склади команд несподіванкою не стали. У лондонців, як і очікувалося, поза «стартом» залишилися кілька провідних футболістів, зокрема, Азар та Ігуаїн, але замінили їх не менш амбітні та кваліфіковані виконавці. Прогнозованою виявилася й перша 11-ка киян, в якій було одразу 10 українських гравців плюс поляк Кендзьора. Після травми Соля єдиним форвардом у розпорядженні Олександра Хацкевича залишився Русин, дискваліфікованого ж Вербича на фланзі підміняв Буяльський, що дозволило потрапити до «основи» Сидорчуку.

Під уважним поглядом головного тренера збірної України, екс-гравця «Челсі» Андрія Шевченка, який був присутній на поєдинку, динамівці, здавалося, витримали стартовий тиск господарів. Але лондонці все-таки недовго шукали шпарину в щільному захисті суперника. Педро пройшов лівим флангом, за рахунок нехитрої «стіночки» з Жиру залишив за спиною захисників киян та переграв Бойка з близької відстані. За три хвилини провалився протилежний фланг «Динамо», і той-таки Педро ледь не оформив дубль, але цього разу воротар біло-синіх виграв дуель в іспанця.

На рахунку Бойка в першому таймі було ще кілька героїчних сейвів, у киян же, по суті, пройшла лише одна перспективна атака, коли Шапаренко протягнув м’яч із півполя, але біло-сині змогли витиснути з цього моменту лише кутовий.

По перерві гра проходила у схожому ключі, територіальна перевага «Челсі» була відчутною, але українці почали вже краще діяти у відборі та більш ефективно пресингувати суперника. Проте господарі збільшили свою перевагу в рахунку. Сидорчук порушив правила проти Лофтуса-Чіка, і Вілліан результативно пробив зі штрафного. І хоча у другому таймі кияни набагато частіше переводили гру до воріт господарів, створити по-справжньому гольову нагоду їм вдалося лише на 85-й хвилині, коли Сідклей міг відзначитися після прострілу Шепелєва, але не зумів влучно пробити головою. Лондонці ж свій шанс реалізували, під завісу матчу Хадсон-Одої забив у ворота Бойка третій м’яч.

У грі взяли участь усі дев’ять футболістів «Динамо», викликаних Андрієм Шевченком на поєдинки відбору Євро-2020 із Португалією та Люксембургом, — Бойко, Бурда, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв (жовта картка), Циганков, Буяльський (жовта картка, замінений на 71-й хвилині), Шапаренко.

Додамо, що матч-відповідь відбудеться в Києві 14 березня.

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч

«Челсі» (Англія) — «Динамо» (Україна) — 3:0 (1:0)

Голи: Педро (17), Вілліан (65), Хадсон-Одої (90).

«Челсі»: Аррісабалага, Дзаппакоста, Давід Луїс (к), Крістенсен, Алонсо, Барклі (Лофтус-Чік, 62), Жоржиньо (Канте, 62), Ковачич, Вілліан (Хадсон-Одої, 78), Педро, Жиру.

Запасні: Кабальєро, Рюдігер, Ігуаїн, Азар.

Тренер: Мауріціо Саррі.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Миколенко, Сидорчук (к), Шепелєв, Циганков, Буяльський (Сідклей, 71), Шапаренко, Русин (Гармаш, 66).

Запасні: Бущан, Андрієвський, Цітаішвілі, Кадар, Смирний.

Тренер: Олександр Хацкевич.

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія).

Попереджені: Шепелєв (9), Буяльський (42).

7 березня. Лондон. Стадіон «Стемфорд Бридж».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини