Антракт у Прем`єр-лізі: останні новини перед стартом другої частини сезону

Київське «Динамо» й донецький «Шахтар» уже почали офіційний сезон, зігравши по два матчі в Лізі Європи. Заключні ігри напередодні поновлення чемпіонату, який знову повертається до України 23—25 лютого, провели на зборах й інші учасники УПЛ.

«Олександрія» Володимира Шарана, на яку чекає «поранений звір» в особі «Шахтаря» (25 лютого) після поразки в Німеччині, завершила збори в Туреччині контрольним матчем проти земляків з «Оболоні-Бровар». Представник УПЛ виграв із рахунком 4:0, а один із голів забив нападник збірної України Владислав Кулач, який напередодні поповнив склад олександрійців, а до цього виступав в оренді у «Ворсклі».

Лише 23 лютого повертається до України з Туреччини луганська «Зоря». Останнім суперником луганчан на зборах було грузинське «Динамо» Тбілісі (2:1). Перед першою весняною грою з «Динамо» (25 лютого) луганчани подали свою заявку до УПЛ. «Зоря» заявила новачків Максима Білого, Ігоря Чайковського, Пилипа Будківського, Микиту Шевченка й Неманью Івановича. Також луганчани відзаявили Олександра Сватка, який перейшов до хорватського «Хайдуку», й Артема Гордієнка.

«Ворскла» Василя Сачка генеральну репетицію перед грою чемпіонату проти «Карпат» (24 лютого) провела в Туреччині в матчі проти клубу «Городея» з Білорусі (1:1). 21 лютого полтавці повернулися до України й продовжують підготовку до весняної частиини сезону в Полтаві.

«Десна» в Туреччині не тільки грала спаринги, а й підписувала новачків. Завершила збір команда Олександра Рябоконя грою проти «Руставі» з Грузії (4:0). Чернігівці посилили свій склад 26-річним захисником Тимуром Парцванією, який раніше вже грав у цій команді, а останнім часом виступав в угорській «Кішварді».

Одним із перших, 14 лютого, другі збори в Туреччині завершив «Маріуполь». Перед поверненням додому азовці зіграли проти «Динамо» з Батумі, обігравши грузинів з рахунком 1:0. Перед поновленням чемпіонату й першим весняним матчем проти «Олімпіка» (23 лютого) команда Олександра Бабича взяла в оренду в «Шахтаря» 17-річного Данила Сікана, який нещодавно грав у «Карпатах».

ФК «Львів» на зборах переглядав багато новачків, поповнивши свій склад п'ятьма бразильцями. Також гравцями львівського клубу стали українці Олександр Насонов і Дмитро Фатєєв. 

У Києві після зборів у Туреччині вже тренується «Олімпік». Команда В'ячеслава Шевчука завершила збори на мажорній ноті, обігравши «Тобол» із Казахстану з рахунком 4:0.

«Карпати», які почнуть весняну частину чемпіонату грою проти «Ворскли», 21 лютого провели в Туреччині останнє тренування, а перед цим зіграли там з польською «Битовією» (3:1).

«Чорноморець» повернувся з Туреччини і продовжує грати спаринги. 16 лютого на своїй базі одесити зіграли товариський матч проти першолігового «Миколаєва» (1:1).

«Арсенал-Київ» зіграв в Туреччині чимало матчів, але виграв лише одного разу, в останній грі на зборах здолавши грузинське «Торпедо» з Кутаїсі (2:1).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.04.2024 13:34

Призначено офіційних осіб на матчі 23-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

03.04.2024 14:52

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 6-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

29.03.2024 13:00

Призначено офіційних осіб на матчі 22-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

22.03.2024 16:36

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 17-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини