Ліга Європи: «Шахтар» поступився «Айнтрахту» в Німеччині та завершив виступи в єврокубках у поточному сезоні

У другому матчі з «Айнтрахтом» чемпіони України зазнали поразки з великим рахунком та зійшли з дистанції, хоча могли б розраховувати й на кращу долю, якби не два влучення в поперечину в другому таймі.

Виходячи з рахунку першого матчу, «Шахтарю» необхідно було забивати. Проте за перші півтайму гірники не створили попереду фактично нічого. А от господарі, витримавши паузу, реалізували перші ж свої гольові нагоди. Напевно, відсутність через дискваліфікацію гравців збірної України Степаненка та Кривцова далася взнаки, негативно вплинувши на надійність оборони команди Паулу Фонсеки. Спочатку Йович відгукнувся на простріл да Кошти з правого флангу, перегравши Пятова потужним ударом із району 11-метрової позначки, а потім Алле реалізував пенальті, який було призначено за гру рукою Матвієнка.

До перерви гравцям «Шахтаря» вдалося лише двічі пробити в площину воріт, але удари Мораеса та Бутка виявилися занадто слабкими, щоб створити якісь проблеми для Траппа. У другому таймі гірники перелаштувалися, Коваленко зайняв більш звичну позицію атакувального півзахисника, але гостям знадобилося майже 20 хвилин, щоб почати серйозно розгойдувати оборону «Айнтрахта».

Марлос віддав точний пас на хід Ісмаїлі, який виконав простріл на Мораеса. Нападник донеччан виграв боротьбу за позицію в захисників та переграв кіпера ударом з близької відстані, відродивши інтригу. А невдовзі лише поперечина врятувала господарів після потужного пострілу Марлоса із середньої відстані.

Наприкінці матчу «Шахтар» зумів притиснути суперника до воріт, Тайсон навіть пробив головою в поперечину, але контратака «Айнтрахта» поховала надії гірників — на 80-й хвилині Алле оформив дубль. А згодом ударом з-за меж штрафного забив ще й Ребич, установивши остаточний рахунок — 4:1.

У поєдинку взяли участь гравці, яких Андрій Шевченко викликав на останній у 2018 році збір національної команди: Пятов, Бутко (замінений на 66-й хвилині), Болбат (вийшов на заміну на 66-й хвилині), Матвієнко (жовта картка), Коваленко (замінений на 80-й хвилині).

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матч-відповідь

«Айнтрахт» (Німеччина) — «Шахтар» (Україна) — 4:1 (2:0)

Голи: Йович (23), Алле (27, з пенальті, 80), Ребич (88) — Мораес (64).

«Айнтрахт»: Трапп, Абрахам (к), Хінтереггер, Н’Діка, да Кошта, Хасебе, Роде (Віллемс, 73), Костич, Гачінович (де Гузман, 90+1), Алле, Йович (Ребич, 71).

Запасні: Реннов, Фалетт, Русс, Пасієнсія.

Тренер: Адольф Хюттер.

«Шахтар»: Пятов, Бутко (Болбат, 66), Хочолава, Матвієнко, Ісмаїлі, Коваленко (Кайоде, 80), Алан Патрік, Марлос, Тайсон (к), Соломон (Майкон, 46), Мораес.

Запасні: Трубін, Бондар, Малишев, Фернандо.

Тренер: Паулу Фонсека.

Арбітр: Антоніо Матео Лаос (Іспанія).

Попереджені: Абрахам (39), Роде (60), Алле (68) — Матвієнко (26), Мораес (33).

21 лютого. Франкфурт-на-Майні. Міський стадіон.

Перший матч — 2:2.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини