Олександр Косенко: «У Чехії хочемо переглянути найближчий резерв. Цікаво перевірити його з таким суперником»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко розповів останні новини щодо підготовки синьо-жовтих до матчів із Чехією.

Наша команда зараз перебуває в Чехії, де найближчим часом проведе два спаринги з місцевою збірною. Перший матч відбудеться сьогодні в місті Хрудім (початок — о 19.30 за Києвом), другий — завтра в місті Кутна Гора (21.15).

Напередодні поєдинків наставник синьо-жовтих Олександр Косенко дав інтерв’ю Асоціації футзалу України, в якому розповів про підготовку підопічних та поділився подальшими планами команди.

Як ви оціните майбутнього суперника?

— Це команда належного рівня. Збірна Чехії складається з атлетичних гравців, які непогано працюють із м'ячем. Вони мають спортивну нахабність та завжди націлені на перемогу в кожному єдиноборстві. Однією з переваг чехів є вдалий розіграш стандартів та зіграність, оскільки одразу з декількох клубів викликані по три-чотири виконавці, що сприяє їхньому взаєморозумінню на паркеті. Недарма вони зіграли внічию — 5:5 з Росією, двічі здолали голландців на їхньому майданчику. Це свідчить про рівень наших суперників.

Багатьох гравців збірної Чехії знає капітан нашої команди Дмитро Литвиненко. Ви проводили з ним якісь консультації з цього приводу?

— Так, була невелика бесіда, але подробиці залишимо в секреті.

Цього разу збірна проводитиме свої матчі в різних містах. Це робочий момент або ж певна незручність, зважаючи на переїзди і, можливо, різне покриття майданчиків?

— Нічого страшного в цьому не бачу. Усе абсолютно нормально. Усі перебувають у рівних умовах.

На поєдинки з Чехією викликано переважно молодих гравців. Розкажіть, чому ви прийняли таке рішення?

— Хочемо переглянути найближчий резерв. Цікаво його перевірити з таким суперником. 

Коли збірна України проведе найближчий домашній матч?

— Ми завжди намагаємося грати в Україні. Наприклад, у 2017-му ми проводили матчі лише вдома. Минулого року ми мали приймати Португалію в Запоріжжі, але з об’єктивних причин змушені були зіграти на майданчику суперника. Нині тривають перемовини про те, аби у квітні зустрітися зі збірною Хорватії в Україні. 

До офіційних матчів залишається близько дев'яти місяців. Розкажіть, який план підготовки матиме збірна перед відбірними поєдинками до чемпіонату світу-2020, які прийматиме Україна?

— Готуватимемося через навчально-тренувальні збори та товариські матчі. Зараз шукаємо для себе суперника на осінній період. Є різні варіанти, але не хотілося б їх озвучувати, оскільки остаточного підтвердження поки що немає.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 10:00

ЧС-2024 з футзалу: жеребкування фінального турніру заплановане на 26 травня

Федерація футболу Узбекистану повідомила, що жеребкування фінальн...

18.04.2024 11:00

ЧС-2024 з футзалу: визначилися потенційні суперники збірної України

Стали відомі ще шість учасників фінального турніру чемпіонату світу з...

16.04.2024 18:48

Збірна України з футзалу завершила турнір у Литві нічиєю з командою Франції

Сьогодні, 16 квітня збірна України з футзалу завершила виступ на міжна...

15.04.2024 20:14

Олександр Косенко: «Дуже корисна гра, і ми моментами мали доволі непоганий вигляд»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

Підписатися на новини