Олег Шайтанов: «Ми багато що побачили в матчах зі збірною Італії, отримали чимало інформації»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов розповів про черговий етап підготовки команди до Євро-2019.

Цього тижня синьо-жовті провели два товариські поєдинки проти Італії: у першому поступилися — 1:4, а у другому зіграли внічию — 1:1. Наставник українок Олег Шайтанов оцінив результати спарингів та розповів про подальші плани команди.

— Зустрічі зі збірною Італії виявилися гарною перевіркою для ваших підопічних?

— Так, ці поєдинки були дуже важливими. Добре, що ми зіграли саме з Італією. Ми багато що побачили, отримали чимало інформації. Я задоволений тим, як склалася наша підготовка: у грудні матчі зі Словаччиною, а в січні — з Італією.

— Когось із дівчат відзначите?

— Важко говорити про когось окремо. Хотілося б сказати кілька слів Олені Цикаленко, яка отримала важку травму. Бажаю їй якнайшвидшого одужання та повернення на ігровий майданчик. На жаль, там усе дуже серйозно — перелом гомілкостопу в кількох місцях із розривом зв’язок. Попереду в неї повне обстеження…

— Коли ви визначитеся зі складом нашої збірної на континентальну першість?

— У нас дедлайн в останні дні перед вильотом до Португалії. Перед цим 5—13 лютого ми проведемо збір, на який, скоріше за все, буде викликано 16 дівчат. Уже під час нього ми визначимо, хто поїде на чемпіонат Європи.

— Не лише Україна проводить спаринги — у січні наші суперники по Євро-2019, Португалія та Іспанія, грали між собою. Ви слідкували за цими матчами?

— Так, я дивився ці ігри, є відеоматеріали, з якими працюватимуть дівчата. Про Португалію вже більше будемо розмовляти під час наступного збору.

Нагадаємо, що українки готуються до виступу на прем'єрному чемпіонаті Європи, який проходитиме 15—17 лютого цього року. Суперником синьо-жовтих у півфіналі турніру 15-го числа буде Португалія, на території якої й відбудеться першість.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини