Анатолій Дем’яненко: «Турнір у Тбілісі є одним із найсильніших на ветеранському рівні в Європі»

13 січня у Тбілісі проведенням уже традиційного турніру «Кубок легенд» вшановуватимуть пам’ять футбольного функціонера Давида Петріашвілі.

Постійним учасником престижного змагання, що проходитиме вже втретє, стане збірна України серед ветеранів. Її тренер Анатолій Дем’яненко запросив до складу найкращих гравців країни минулих років, розраховуючи на позитивний результат.

— Наша команда ставить перед собою найсерйозніші завдання в усіх турнірах та матчах, в яких бере участь, — розповідає Анатолій Васильович. — Ми представляємо честь футбольної України та намагаємося гідно нести синьо-жовтий прапор. Турнір у Тбілісі дуже цікавий, не помилюся, назвавши його одним із найсильніших на ветеранському рівні в Європі, а може, й у світі. У кожній збірній є гучні імена, чемпіони світу та Європи, переможці Ліги чемпіонів та національних чемпіонатів. Грати дуже цікаво, різні футбольні школи, техніка, майстерність... Футболісти отримують задоволення від виходу на поле. Як, власне, і глядачі — у місцевому палаці спорту зазвичай не знайти вільних місць.

— У перших двох турнірах переможцем ставала збірна Грузії. Чим цікава ця команда?

— У її складі виступають добре відомі нашим уболівальникам Каха Каладзе та Георгій Деметрадзе. Грузини технічні, швидко пристосувалися до умов гри та багато забивають. Грати проти них складно й цікаво водночас. Цього року, якщо зустрінемося з ними на стадії плей-офф, спробуємо взяти реванш. Для мене Грузія — взагалі особлива країна, маю там багато друзів. Уже чекаю зустрічі зі своїм партнером по збірній СРСР Олександром Чивадзе, іншими хлопцями тієї плеяди. Разом нам цікаво, завжди є безліч тем для бесід.

— У складі збірної України багато гучних імен. Вдалося запросити всіх, кого хотіли?

— У нашому розширеному списку понад півсотні чудових футболістів. Але в когось із них робота, комусь травми не дозволяють… Взагалі намагаємося варіювати склад, дати можливість кожному ще раз вдягнути футболку збірної України. У воротах буде Віталій Рева, у полі — Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Андрій Воробей, Сергій Назаренко та інші. Також у нашому складі мій партнер по «Динамо» Василь Рац, на тренерській лаві — Володимир Лозинський. Дякуючи Олегу Собуцькому збірна забезпечена всім необхідним, має чудові умови для тренувань, щотижня в теплу пору року проводить товариські матчі. Турніром у Тбілісі дебютуємо у новому футбольному році.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини