Збірна України серед ветеранів зіграє на Кубку легенд у Грузії

13 січня у Тбілісі відбудеться третій за ліком Кубок легенд, присвячений вшануванню пам’яті відомого футбольного функціонера, менеджера УЄФА з роботи з національними асоціаціями Давида Петріашвілі.

В Олімпійському палаці за престижний трофей змагатимуться шість збірних, сформованих із відомих футболістів минулих років.

Група А: Україна, Іспанія, УЄФА.

Група В: Грузія, Туреччина, ФІФА.

У рамках групового етапу команди зіграють одна з одною. По дві найкращі вийдуть до півфіналів, переможці яких і визначать чемпіона у вирішальній грі. За кожну з чотирьох національних збірних виступатимуть найкращі футболісти, які в різні роки захищали честь своїх країн, а за команди ФІФА та УЄФА — представники інших країн світу та Європи.

Збірна ветеранів України вирушить до столиці Грузії під керівництвом тренерів Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського. На полі в синьо-жовтих футболках вийдуть Віталій Рева, Олег Собуцький, Василь Рац, Володимир Бондаренко, Юрій Максимов, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, Сергій Назаренко, Богдан Шершун, Андрій Донець, Андрій Воробей та Віталій Мандзюк. Партнерами збірної України є Федерація футболу України, Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

Зіркові імена будуть і в інших учасників. Зокрема, у складі легенд ФІФА зіграють Жеремі Нжитап, Марко Матерацці та Нуно Гомеш. Традиційно потужно виглядають грузини на чолі з президентом національної федерації футболу Леваном Кобіашвілі, Кахою Каладзе та Георгієм Деметрадзе у складі.

Нагадаємо, що Кубок легенд проводиться у Тбілісі з 2017 року та є одним із найпрестижніших турнірів серед ветеранів у Європі. У перших двох розіграшах, у січні 2017-го та 2018 років, переможцями ставали господарі — збірна Грузії. Збірна України, постійний учасник змагань, посідала друге та третє місця відповідно.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини