Друга ліга: найбільші зміни взимку відбуваються в командах групи «А»

Після того як з’явилася конкретика з кількістю учасників у Прем’єр-лізі наступного сезону, стало очевидно, що жодних змін в обміні командами між першою та другою лігами не відбудеться.

Отже, пряму путівку здобудуть колективи, що у групових турнірах другого дивізіону стануть переможцями. Команди, що в групах «А» і «Б» посядуть другі місця, з’ясовуватимуть стосунки в перехідних матчах зі своїми візаві, що фінішують на 13-й і 14-й позиціях у першій лізі. І вже зараз можна передбачити дуже гостру й цікаву боротьбу як серед лідерів, так і серед аутсайдерів.

Новий керманич грози авторитетів

Під час зимових канікул відбулося відразу кілька змін на тренерському містку у групі «А». У «Калуші», який сміливо можна назвати грозою авторитетів, Василя Малика змінив Андрій Нестерук, що останнім часом очолював аматорські «Карпати» з Галича. Утім, Малик надовго без роботи не залишився, йому запропонували стати головним тренером тернопільської «Ниви», і на це запрошення він відповів згодою. Пішов у відставку й керманич «Буковини» Віктор Мглинець, і тепер чернівецьку команду від вильоту з другої ліги рятуватиме Віталій Куниця.

У Вінниці очікуються великі зміни

Та найбільших змін слід очікувати у вінницькій «Ниві». Передусім, Василь Вовк, який останні три роки фінансував подолян, відмовився від посади президента ФК. Відтак ця команда перейшла у власність лідера місцевих ультрас — Дмитра Рогозюка, який повинен не тільки подбати про ліквідацію заборгованостей перед футболістами й тренерами, а й визначитися з новим інвестором. Вакантною після відставки Дениса Колчина залишається й посада головного тренера.

Капітан став спортивним директором

Що ж до лідера цієї групи, «Миная», то спортивним директором закарпатського ФК став капітан команди Михайло Кополовець, однак родзинка в тому, що він не збирається завершувати кар’єру футболіста. А посаду спортивного директора у «Вересі» посів Орест Баль. До речі, уже після завершення першої частини сезону рівненська команда була покарана КДК ФФУ технічною поразкою за шосту заміну в поєдинку з «Чайкою».

У командах групи «Б» поки що обійшлося без таких кардинальних змін. Переважна більшість із них ще перебуває на канікулах, а от футболісти «Гірника» вже встигли провести відновлювальний збір, який завершили виграшем у спарингу з переможцем аматорської першості Кривого Рогу, «Лозоваткою», — 4:1. Як бачите, підопічні Геннадія Приходька серйозно налаштовані кинути виклик «Кременю» та «Кристалу» в боротьбі за путівку до першої ліги.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 17:18

Друга ліга. Нічия ФК «ЮКСА» в Одесі найбільше потішила конкурентів

Весняна частина сезону в третьому за рангом дивізіоні розпочалася з 20...

22.03.2024 14:00

Друга ліга. Сьогодні стартує весняна частина змагань

Слідом за першоліговою першістю України 22 березня стартує весняна час...

29.02.2024 16:30

Друга ліга. «Звягель» підсилився двома легіонерами, а «Карпати-2» запросили українця з Естонії

Поступово клуби третього за рейтингом вітчизняного дивізіону активізув...

Підписатися на новини