Богдан Бутко: «Португалія — фаворит нашої групи у кваліфікації Євро-2020, але тільки на папері»

У своєму останньому матчі групового раунду Ліги чемпіонів «Шахтар» не зміг виграти в «Ліона» (1:1), і це не дозволило гірникам пробитися до плей-офф турніру. Не дивно, що захисник помаранчево-чорних і збірної України Богдан Бутко перебував не в найкращому настрої.

— Шкода, звичайно, що нам не вдалося перемогти, — каже Бутко. — Хоча варто віддати належне й супернику, який створив для нас багато проблем.

А взагалі «Шахтар» заслуговував на перемогу?

— Думаю, ні. У «Ліона» було багато шансів для взяття воріт. По такій грі нічия для нас, можна сказати, хороший результат. Можливо, якби зіграли трохи по-іншому, то й рахунок був би іншим.

А як треба було зіграти?

— Часом за рахунок пресингу суперник змушував нас більше думати про оборону. Нам не так часто вдавалося організовувати небезпечні атаки. Десь усе-таки далася взнаки втома в кінці року. До того ж і кадрова ситуація в «Шахтарі» не найкраща. Хтось травмований, хтось тільки оговтався після ушкодження...

Такий результат залишається тільки прийняти, відпочити й готуватися до весняної частини сезону, яка буде не менш напруженою.

Що після гри сказав Паулу Фонсека в роздягальні?

— Сказав, що це футбол. Сьогодні такий результат, але завтра ми будемо сильнішими.

Як тобі підтримка глядачів на НСК «Олімпійський»?

— Чудова. Спасибі всім, хто прийшов у таку погоду повболівати за нас. Приємно, коли в різних містах країни люди приходять підтримати «Шахтар».

— Не кажучи вже про збірну України. Як тобі результати жеребкування відбірного турніру Євро-2020 для синьо-жовтих?

— Група в нас вийшла цікава. На перший погляд, аутсайдерами є команди Литви та Люксембургу, але, впевнений, із цими збірними буде непросто. Я вже не кажу про Сербію та Португалію. Потрібно ретельно готуватися до цих поєдинків, тоді ми зможемо розраховувати на позитивний результат.

— Португалія — ​​фаворит?

— На папері — так. Однак у грі збірна України спробує довести зворотне. Вважаю, зараз команда показує непоганий футбол. Та щоб конкурувати зі збірною Португалії, не можна втрачати очки в інших матчах.

— Сербія — рівний суперник для України?

— Збірна Сербії — хороша команда з відмінними виконавцями, які виступають в Європі. Однак у нас є недавній досвід перемоги над цим суперником. Упевнений, що боротьба в нашій групі буде інтригуючою.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.04.2020 20:20

Кадри збірної України в циклі Євро-2020: Богдан Бутко

У відборі до Євро-2020 захисник познанського «Леху» Богдан...

10.05.2018 14:31

Богдан Бутко: «Після другого голу долю фіналу, думаю, вже було вирішено»

Захисник «Шахтаря» Богдан Бутко, який у фінальному поєдинк...

16.02.2018 23:00

Марлос дуже ефектно відкрив другу частину чемпіонату України

«Шахтар» у 20-му турі української Прем’єр-ліги перем...

06.02.2018 20:22

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко відвідав матч «Шахтаря» в ОАЕ

Наставник нашої національної команди Андрій Шевченко відвідав контроль...

Підписатися на новини