Ліга Європи. «Динамо» в ролі переможця групи поступилося «Яблонцю» в останньому турі

У своєму заключному поєдинку 2018 року «Динамо», пропустивши гол у дебюті, на фініші важкого змагального циклу не знайшло в собі сил відігратися.

Поле НСК «Олімпійський», на якому днем раніше в матчі Ліги чемпіонів зустрічалися «Шахтар» і «Ліон», мало досить пристойний стан, тож умови проведення поєдинку як для середини грудня були чудові. Незважаючи на те, що своє завдання у груповому турнірі «Динамо» вирішило в попередніх матчах, забезпечивши собі перше підсумкове місце, Олександр Хацкевич до значної ротації не вдався, хіба що у воротах замість Бойка грав Бущан.  

Динамівці намагалися господарювати на полі із самого початку, але їхній тиск не справив на «Яблонець» сильного враження. Гравці чеської команди продемонстрували, що вони також можуть вправно будувати атакувальні дії, тож Бущану мерзнути не довелося.

Уже на 10-й хвилині чехи повели в рахунку після розіграшу кутового. Травнік подав, а Долежал виграв боротьбу в повітрі в Кадара. 0:1. За дві хвилини той-таки Долежал ледь не скористався необачною відкидкою м’яча Кендзьори своєму голкіперу. Після зіткнення Бущана з чеським форвардом останній опинився на газоні, але арбітр зафіксував симуляцію з його боку.

Гості і в подальшому охоче йшли в атаку, створювали моменти, про якусь гру на утримання рахунку з їхнього боку і не йшлося. А от на киян пропущений м’яч вплинув негативно. «Яблонець» був ближчим до того, щоб подвоїти рахунок, аніж «Динамо» до того, аби його зрівняти. На останніх хвилинах тайму після обрізки Бурди Йовович із Долежалом удвох виходили проти одного Кадара, але Бущан підстрахував партнерів.

Після перерви кияни діяли зібраніше, агресивніше, і гострота біля воріт Грубого нарешті почала з’являтися. Ледь вийшовши на заміну, один із лідерів динамівської «молодіжки» Цітаішвілі створив момент для Бєсєдіна, але той влучив у стійку. Активно увійшов у гру й Дуелунд, але швидко травмувався. Близьким до успіху був Вербич, але пробив повз ворота з кількох метрів після розіграшу кутового. Під завісу гри випав шанс проявити себе з найкращого боку Грубому. Чеський голкіпер парирував удари Цітаішвілі та Сидорчука.

У складі «Динамо» зіграли виконавці, які брали участь в останньому зборі національної команди України: Бурда, Миколенко, Циганков, Шапаренко (замінений на 59-й хвилині).

Ліга Європи. Груповий раунд. 6 тур

«Динамо» (Україна) — «Яблонець» (Чехія) — 0:1 (0:1)

Гол: Долежал (10).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Сидорчук (к), Шепелєв, Циганков, Шапаренко (Цітаішвілі, 59), Вербич, Бєсєдін (Дуелунд, 67, Андрієвський, 76).

Запасні: Бойко, Морозюк, Шабанов, Алібеков. 

Тренер: Олександр Хацкевич.

«Яблонець»: Грубий, Говорка, Гюбшман (к), Ганоусек, Кратохвіл (Бречка, 89), Травнік, Лішка, Долежал, Храмоста (Акоста, 70), Йовович (Соболь, 79), Голеш.

Запасні: Гануш, Масопуст, Ікаунієкс, Янкович.

Тренер: Петер Рада.

Арбітр: Вільяльмюр Торарінссон (Ісландія).

Попереджені: Кадар (28), Вербич (90) — Долежал (13), Говорка (88), Голеш (90+2).

13 грудня. Київ. НСК «Олімпійський».

«Ренн» (Франція) — «Астана» (Казахстан) — 2:0 (0:0)

Голи: Сарр (68, 73).

Група К. Підсумкова таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

1.

Динамо

6

3

2

1

10—7

11

2.

Ренн

6

3

0

3

7—8

9

3.

Астана

6

2

2

2

7—7

8

4.

Яблонець

6

1

2

3

6—8

5

Жеребкування 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому братиме участь «Динамо», відбудеться 17 грудня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини