Наталія Зінченко: «На зборі в Туреччині перевірили найближчий резерв, у січні в Португалії задіємо вже всіх найсильніших»

16 жовтня Наталію Зінченко було затверджено на посаді керманича жіночої збірної України, а вже на початку листопада головна команда країни під її орудою вирушила на збори до Туреччини, які завершилися двома контрольними матчами з футболістками Косова.

— Ми вирішили не викликати кількох наших провідних гравців, що виступають за закордонні клуби, оскільки добре знаємо їхні можливості, — сказала Наталія Зінченко. — Хотілося перевірити найближчий резерв, було відразу сім дебютанток, більшість з яких раніше виступала під моїм керівництвом за молодіжну збірну України. Ми хотіли довідатися, чи вистачить у них характеру кинути виклик старшим за віком суперницям. Поки що не буду давати оцінку діям своїх нових підопічних, адже це лише початок селекційної роботи. Важливо, що вони на фініші першої частини сезону повернулися додому здоровими. Загалом збір пройшов на високому організаційному рівні.

Чому спаринги проводили саме зі збірною Косова?

— Якщо відверто, то хотілося зіграти з більш іменитими суперницями, але всі вони вже були задіяні в контрольних поєдинках. І все ж матчі з футболістками Косова були корисні, особливо якщо врахувати, що ми виступали експериментальним складом. Важливо було переконатися, чи вистачить нашим дівчатам вміння знаходити найкоротший шлях до воріт у протистоянні з візаві, які захищаються великими силами.

— Ваш попередник, Володимир Рева, використовував схему 1—4—3—3, а ви прихильниця якої тактики?

— Про свої вподобання говорити не буду, все одно ми діятимемо залежно від сильних і слабких сторін суперника. Також важливо, аби підопічні були завжди мотивовані, прагнули демонструвати все, що вміють…

— Ви підписали дворічний контракт. Головний іспит для наших футболісток у цей відрізок — чемпіонат Європи…

— Так, ми з нетерпінням чекаємо підсумків жеребкування попереднього етапу ЧЄ, яке відбудеться в лютому наступного року. А в січні в нас запланований черговий тренувальний збір, у Португалії, який завершиться двома спарингами зі збірною цієї країни. Там я збираюся задіяти вже всіх наших найсильніших футболісток.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини