Збірна України завершила виступ у груповому турнірі Ліги націй поразкою від Словаччини

Головне завдання в групі Ліги націй команда Андрія Шевченка виконала заздалегідь. Завдяки трьом перемогам у своїх перших трьох поєдинках групової стадії синьо-жовті гарантували собі перше місце у квартеті та путівку до дивізіону А наступного розіграшу.

Але, як заявив напередодні головний тренер українців, його команда у Трнаві мала прагнути максимального результату задля своїх уболівальників та власної впевненості. Утім, завершувати виступ у груповому турнірі довелося не в оптимальному складі. До Ярмоленка та Марлоса, про відсутність яких було відомо заздалегідь, у день гри додалася ще одна втрата. Вибув Роман Яремчук, і стара проблема збірної з форвардами знову загострилася.

Фото Павла Кубанова

Дебюти заплановані й вимушені

Але ця ситуація дала шанс проявити себе молоді, якої в команді нинішнього скликання багато як ніколи останнім часом. Врешті, у стартовому складі гостей на поле стадіону ім. Антона Малатинського вийшов один абсолютний дебютант — Андрій Борячук, якому й належало заповнити вакансію нападника. Ще однією новацією стала поява серед перших 11-ти голкіпера Дениса Бойка. Андрій П’ятов, який до цього незмінно захищав ворота національної команди в 49-ти матчах у рамках офіційних турнірів поспіль, залишився в запасі.

Здавалося, зі стартових хвилин збірна України налагодила контроль м’яча, але забити швидкий гол вдалося словакам. Бурда невдало вступив у відбір, порушивши правила, а Руснак після розіграшу «стандарту», отримавши пас від Гамшика в районі кута штрафного майданчика, за допомогою рикошету переграв Бойка. За п’ять хвилин пробачив українців і сам Гамшик, не влучивши у ворота з близької відстані.

Біда не приходить одна…

Ще на початку зустрічі у складі гостей відбувся ще один дебют. Замість Кривцова, який зазнав ушкодження, на заміну вийшов Пластун. Та втрата провідного захисника була не останньою неприємністю синьо-жовтих у першому таймі. Бойко не впорався з нескладним ударом Куцки, і рахунок на користь господарів подвоївся. До того ж українцям за відсутності двох головних творців ніяк не вдавалося створювати гостроту в атаці, а ще один лідер лінії нападу, Коноплянка, загубився на новій позиції (Євген діяв здебільшого ближче до центру, звільнивши свій лівий фланг для Зінченка).

Як наслідок, першу номінальну небезпеку біля воріт словаків синьо-жовті створили лише в компенсований до першого тайму час. Маліновський намагався здалеку розрядити свою знамениту гармату, але цього разу постріл не виявився загрозливим.

Фото Павла Кубанова

Надія згасла досить швидко

Початок другого тайму подарував надію, що сценарій гри може змінитися. Швидка атака українців завершилася влучним ударом Коноплянки в дотик після флангової передачі Караваєва. Але невдовзі гості знову глибоко сіли під час атаки словаків, і Зреляк п’ятою забив третій м’яч у ворота Бойка, скориставшись прострілом Руснака.

Той-таки Коноплянка мав чудовий шанс знову скоротити розрив у рахунку, але не використав нагоду після виходу вдвох із Борячуком на одного захисника, і відразу словаки ще раз пробили Бойка. Результативним ударом з-за меж штрафного відзначився Мак.

У завершальні хвилини збірна України провела чимало атак, які завершувалися ударами, але їм не вистачало влучності. Господарі, яким перемога була потрібнішою, домоглися її, причому з великим рахунком. Серія команди Андрія Шевченка з дев’яти матчів без поразок перервалася. На щастя, це відбулося в поєдинку, який не мав для неї особливого турнірного значення.

Ліга B. Група 1

Словаччина — Україна — 4:1 (2:0)

Голи: Руснак (6), Куцка (26), Зреляк (52), Мак (61) — Коноплянка (47).

Словаччина: Дубравка, Пекарік, Шкртел (к), Шкриньяр, Ганцко, Грегуш, Руснак, Куцка (Беро, 30), Гамшик, Мак (Стох, 69), Зреляк (Дюріш, 82).

Запасні: Козачік, Родак, Вавро, Вайсс, Дуда, Немец, Грошовський, Сабо.

Тренер: Павел Гапал.

Україна: Бойко, Караваєв, Бурда, Кривцов (Пластун, 14), Матвієнко, Зінченко, Степаненко, Маліновський, Коноплянка (к) (Шапаренко, 65), Циганков, Борячук (Коваленко, 62).

Запасні: П’ятов, Лунін, Болбат, Петряк, Швед, Буяльський, Миколенко, Макаренко.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Нікола Дабанович (Чорногорія).

Попереджені: Грегуш (49) — Бурда (22), Степаненко (87), Пластун (90).

16 листопада. Трнава. Стадіон ім. Антона Малатинського.

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Україна

4

3

0

1

5—5

9

 2.

Чехія

3

1

0

2

3—4

3

 3.

Словаччина

3

1

0

2

5—4

3

19.11.2018

Чехія — Словаччина (21.45)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини