Андрій Шевченко: «Важливо добре зіграти зі Словаччиною. Це потрібно зробити для вболівальників та для нашої впевненості»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію напередодні матчу зі Словаччиною в Лізі націй.

— Ви запросили на збір чимало новачків. Чи плануєтє ви використовувати їх у завтрашньому матчі та чи будете у звязку з цим змінювати схему гри?

— У нас на порядку денному два матчі. Так, викликані нові гравці. Не виключено, що хтось із них вийде на поле проти Словаччини. Ми обговоримо сьогодні ввечері план на гру та визначимо склад. На новачків ми також розраховуємо. Тож не виключаю, що хтось із них візьме участь у поєдинку.

— У збірної триває безпрограшна серія з девяти матчів. З огляду на це — наскільки принципово для вас перемогти завтра?

— Мотивація перемогти є завжди, тим більше — з таким хорошим суперником. Словаччина потребує перемоги, це хороша команда. Ми мотивовані, хочемо показати хороший футбол. Хоч ми й вирішили задачу в групі Ліги націй, для нас важливо зіграти добре для вболівальників та для нашої впевненості.

— Як відомо, випав Василь Кравець. Чи плануєте ви замість нього викликати когось на гру зі збірною Туреччини?

— Поки що не плануємо. Ми завжди намагаємося збалансувати склад так, щоб було ким замінити травмованих. Я сподіваюся, що більше втрат не буде. Мабуть, не будемо нікого більше викликати.

— Чи не дозволить здобутий раніше результат завтра зіграти більш невимушено? Адже результат уже не буде тиснути…

— Хотілося б. Але це буде залежати й від збірної Словаччини. Вона дуже мотивована, має сильний склад. На нас очікує важкий матч. Ми втратили декількох гравців, викликали чотирьох новачків. Можливо, хтось завтра вперше зіграє за збірну. Дуже важливо, щоб ті новачки, які завтра вийдуть на поле, правильно поставилися до цієї події, влилися в нашу систему колективної гри та зробили певний внесок у підсумковий результат. Для нас, повторюся, матч принциповий. Важливо показати хороший рівень гри.

— На вашу думку, чи є нинішня збірна України найперспективнішою з 2006  року?

— Такі речі не можна порівнювати. Різні покоління, різні футболісти... Дуже важливо, що збірна перебуває на правильному шляху. Підростають молоді гравці, є взаєморозуміння, гарна атмосфера. Перед цим колективом можна ставити певні завдання.

— У Словаччини відбулася зміна тренера. Як на неї може вплинути ця подія?

— Ян Козак — успішний фахівець, який створив хорошу команду. Але зараз прийшов новий спеціаліст, тому в збірної Словаччини буде додаткова мотивація. За такий короткий термін важко щось кардинально змінити. Словаччина завжди вирізнялася хорошими командними діями та мала індивідуально сильних гравців.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини