Огляд поєдинків 1/8 фіналу Кубку України: львівський характер та історичний успіх «Інгульця»

Звичайно, любителі сенсацій плекали надію, що хтось із представників нижчих дивізіонів за підсумками матчів 1/8 фіналу змусить зійти з кубкової дистанції більш авторитетних візаві. «Минаю» вистачило завзяття лише на перший тайм, завдяки проведеним замінам динамівці після перерви швидко схилили шальки терезів на свій бік.

Відкрив рахунок у протистоянні з елітним «Маріуполем» і першоліговий «Інгулець». Проте навіть після того, як м’яч удруге опинився в сітці воріт гостей, прихильники команди з Петрового не вірили, що перемога вже в кишені, адже азовці завжди славилися своїми бійцівськими якостями. Але, склалося враження, маріупольці легковажно поставилися до поєдинку з «Інгульцем», виставивши експериментальний склад, за що й були покарані. Підопічні Сергія Лавриненка записали до свого активу історичну звитягу, здобувши право виступати у чвертьфіналі.

Прагнули продовжити кубкові виступи й друголігові «Гірник» та «Черкащина-Академія». За жеребом їм дісталися команди зі столиці Галичини, і слід сказати, що «Львову» та «Карпатам» довелося докласти максимум зусиль, аби наприкінці своїх матчів вирвати перемогу.

А от одному з лідерів групи «А» другої ліги, «Калушу», в суперництві з «Дніпром-1» не допомогла навіть потужна підтримка вщерть заповнених трибун. До речі, перед початком матчу керманич «Калуша» Василь Малик говорив, що він вражений вмінням підопічних Дмитра Михайленка чергувати позиційний наступ зі швидким переходом від оборони до атаки. Господарі розраховували на домашні заготовки — передусім на флангах. Але це був не їхній день, клас гостей був помітно вищим. Вибив із колії гравців «Калуша» й ефектний гол Олександра Мігунова, який відкрив рахунок після багатоходової комбінації. І все ж, незважаючи на поразку калушан із великим рахунком, глядачі провели гучними оплесками обидві команди.

Ще в трьох поєдинках з’ясовували стосунки команди, які добре знають можливості одна одної, адже виступають у Прем’єр-лізі. У відповідності до рейтингу, «Шахтар» взяв гору над «Олімпіком», а «Ворскла» — над «Чорноморцем». А от «Десна», хоча й перебуває нині в турнірній таблиці вище за «Зорю», не зуміла втримати переможний рахунок, і було призначено додатковий час. Але, незважаючи на відчайдушні зусилля суперників, рівновага збереглася, і лише в серії післяматчевих пенальті Фортуна посміхнулася луганцям.

Протоколи матчів

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини