Кубок України: «Шахтар» у більшості здобув вольову перемогу над «Олімпіком»

Для чинного володаря Кубка України, «Шахтаря», перший поєдинок за його участі в черговому розіграші видався непростим.

Гірники прогнозовано вдалися до ротації, адже надважливий матч із «Динамо» в чемпіонаті відбудеться вже найближчої суботи. Утім, навіть у такому, дещо незвичному складі «Шахтаря» знайшлося місце для гравців збірної України Кривцова та Матвієнка (обидва відіграли повний поєдинок).

За малюнком гри зустріч не відрізнялася від переважної більшості поєдинків «Шахтаря» на внутрішній арені — підопічні Паулу Фонсеки контролювали м’яч на чужій половині поля левову частку ігрового часу. Але цього разу їхній опонент діяв в обороні дуже організовано, не втрачаючи концентрації ні на мить та контролюючи всі переміщення суперників.

Не могла не вплинути на ефективність дій господарів і відсутність лідерів, які продовжують відновлення після травм, — Марлоса й Тайсона. Серед їхніх партнерів не знаходилося того, хто виявився б спроможним взяти гру на себе, створити момент за рахунок індивідуальних дій. Як підсумок, за весь перший тайм більш-менш реальна загроза воротам Кринського виникала лише після ударів з-за меж штрафного, до яких вдавалися Коваленко та Данченко.

Після перерви гравці «Шахтаря» продовжували домінувати, але першим забив «Олімпік». Після зіткнення Матвієнка з Білоногом у штрафному гірників сам потерпілий відзначився з 11-метрового. Але вже за вісім хвилин ситуація із загрозливої перетворилася для «Шахтаря» на сприятливу. Гришко притримав Мораеса, отримав вилучення за два попередження, а бразилець із пенальті відновив паритет у рахунку.

Уже за три хвилини господарі матеріалізували чисельну перевагу в гол Тотовицького й, здавалося, забезпечили собі спокійний фінал матчу. Тренери гірників почувалися настільки впевнено, що навіть надали змогу дебютувати у складі першої команди 17-річному Мудрику. Але їм знову довелося похвилюватися, коли екс-гравець «Шахтаря» Гай відзначився після розіграшу кутового. Та все ж останнє слово залишилося за командою Паулу Фонсеки. Данченко виконував подачу з флангу, а м’яч, нікого не зачепивши, опинився у воротах.

Кубок України. 1/8 фіналу

«ШАХТАР» — «Олімпік» — 3:2 (0:0)

Голи: Мораес (63, з пенальті), Тотовицький (66), Данченко (83) — Білоног (55, з пенальті), Гай (81).

На 62-й хвилині вилучений Гришко («О»).

Протокол матчу

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини