Олександр Косенко: «Цікаво було протистояти представникам азійського футзалу — Японії та Ірану»

Головний тренер збірної України з футзалу прокоментував виступ своїх підопічних на турнірі в Ірані.

Цього тижня синьо-жовті завершили свій виступ на Quadrangular international futsal tournament. Поступившись збірній Ірану, вони посіли друге місце на товариському турнірі.

Наставник нашої команди Олександр Косенко в інтерв’ю Асоціації футзалу України прокоментував результат своїх підопічних, а також поділився планами на майбутнє.

​ Олександре Петровичу, підбийте підсумки турніру. Як оціните виїзд збірної до Ірану?

— Можу дати лише позитивну оцінку. Чудовий турнір, сильні суперники, подивилися на готовність гравців. Загалом, задоволені змістом. Знову нам трохи не вистачило для позитивного результату наприкінці матчу з Іраном. Однак сам турнір сподобався.

Які головні завдання ставилися перед національною збірною на навчально-тренувальному зборі в Броварах?

— Перед нами стояло завдання переглянути молодих гравців та те, як вони увіллються в колектив, як зуміють себе проявити. Також ми хотіли вкотре пересвідчитися у можливостях футзалістів, які не вперше отримали виклик до збірної. Загалом, завдання такі самі, як на будь-який навчально-тренувальний збір та цикл із міжнародних товариських поєдинків: перевірити виконавців та попрацювати над тим стилем гри, який має бути в нашої збірної.

​ Що скажете про суперників? Чи здивував хтось із них?

— Не можу сказати, що хтось чимось здивував. Нині значно важче піднести якісь сюрпризи. Інформації дуже багато, у доступі є надзвичайно багато відео, тож нині чимось здивувати надзвичайно важко. Цікаво було протистояти представникам азійського футзалу — Японії та Ірану. Особливо останньому. Це збірна індивідуально сильних гравців. Командна гра в них так само перебуває на доволі високому рівні. Дуже хотілося перевірити свої сили в поєдинку з таким суперником. Так само відзначу й Білорусь. Це доволі непогана команда. Вона проявила себе з усіма суперниками на непоганому рівні, хоч і посіла останню сходинку.

​ У цьому підготовчому циклі взяло участь багато новачків, зокрема й футзалісти, які грали на чемпіонаті світу серед студентів. Оцініть їхню гру.

— Ми залишилися задоволеними роботою новачків. Як для дебютного виклику до збірної вони себе проявили на належному рівні. Тренерський штаб стежить за всіма, а не лише за тими гравцями, які викликалися до команди цього разу. Далі все залежатиме від них. Нехай грають та демонструють якісний футзал.

Наступними суперниками збірної України стануть Франція та Португалія. Що скажете про ці команди і як готуватиметеся до товариських матчів із ними?

— Франція — це збірна, яка себе непогано проявила на останньому Євро, а Португалія стала його переможцем. Тут важко додати щось іще. Перед цими протистояннями є певний проміжок часу. Переглядатимемо кандидатів до збірної. Ті, хто, на нашу думку, заслуговуватимуть на виклик, його отримають. Такі товариські матчі — найкращий спосіб підготовки до поєдинків на офіційному рівні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 19:34

Визначено склад збірної України з футзалу для участі в міжнародному турнірі в Литві

Олександр Косенко оприлюднив склад національної збірної України з футз...

23.03.2024 15:00

Збірна України з футзалу у квітні виступить на представницькому турнірі в Литві

10 квітня національна збірна України з футзалу вирушить до Литви для у...

18.02.2024 11:02

Усі учасники фінального турніру ЧС-2024 з футзалу, де виступатиме збірна України, визначаться до 24 квітня

Днями стали відомі ще чотири учасники фінального турніру чемпіона...

25.12.2023 16:00

2023: підсумки року для національної збірної України з футзалу

2023 року збірна України з футзалу здобула путівку на ЧС-2024, подолав...

Підписатися на новини