Після перемоги над Словаччиною збірна України має максимальний результат у Лізі націй!

Другий поєдинок у Лізі націй національна збірна України теж завершила перемогою, упевнено очоливши турнірну таблицю своєї групи.

У стартовому складі синьо-жовтих у порівнянні з переможним поєдинком у Чехії відбулася єдина заміна — замість Кривцова позицію в центрі захисту поряд із Ракіцьким зайняв Бурда.

Незважаючи на порожні трибуни (матч проходив без глядачів згідно з рішенням дисциплінарного органу УЄФА), господарі відчували підтримку своїх уболівальників, адже голос фан-зони, розташованої поблизу «Арени Львів», долинав навіть до чаші стадіону.

Фото Павла Кубанова

Команда Андрія Шевченка після вдалого старту в Лізі націй сама підняла планку вимог до себе, але видати другий такий яскравий поєдинок, як у Чехії, за три дні виявилося складно. Синьо-жовті намагалися діяти першим номером, високо зустрічаючи суперника. Але якщо словакам вдавалося подолати пресинг українців, їхні випади несли певну загрозу. Найбільш суттєвим був момент у середині першого тайму, коли потужний форвард Немец виграв боротьбу в Бурди та пробив по воротах головою, але не влучив. А наприкінці 45-хвилинки удару з льоту завдав Вайсс — набагато вище поперечини.

Фото Павла Кубанова

Утім, господарі атакували набагато частіше, але загрожувати володінням Дубравки їм вдавалося здебільшого з далекої відстані. Проте м’яч після ударів Степаненка, Ракіцького та Маліновського летів повз ворота. Одного разу звільнився від опіки захисників та завдав пострілу з гострого кута й Яремчук, та в тому епізоді на місці виявився словацький голкіпер.

У другому таймі в штрафному майданчику гостей не раз ставало гаряче — здебільшого після флангових передач. Але ближче до завершення поєдинку почав даватися взнаки свіжіший стан словаків, які мали змогу цілеспрямовано готуватися до зустрічі.

Фото Павла Кубанова

Напрошувалися заміни, і вони, як і в матчі з Чехією, у виконанні Андрія Шевченка виявилися вдалими. Циганков, який щойно увійшов у гру, змусив Шкриньяра порушити на собі правила у штрафному майданчику. 11-метровий реалізував Ярмоленко.

Останні хвилини видалися напруженими. Ярмоленко мав можливість закріпити перевагу синьо-жовтих, утім, похвилюватися довелося й господарям. Але гра закінчилася мінімальною перемогою збірної України.

Ліга B. Група 1

Україна — Словаччина — 1:0 (0:0)    

Гол: Ярмоленко (80, з пенальті).

Україна: П’ятов (к), Матвієнко, Ракіцький, Бурда, Караваєв, Степаненко (Сидорчук, 86), Маліновський (Зінченко, 71), Коноплянка (Циганков, 78), Марлос, Ярмоленко, Яремчук.

Запасні: Бойко, Лунін, В. Кравець, Кривцов, Цуріков, Данченко, Буяльський, Макаренко, Селезньов.

Тренер: Андрій Шевченко.

Словаччина: Дубравка, Шатка, Шкртел (к), Шкриньяр, Губочан, Куцка (Грегуш, 78), Лоботка, Мак, Гамшик, Вайсс (Руснак, 70), Немец (Дуда, 65).

Запасні: Козачик, Шулла, Вальєнт, Дьйомбер, Пачинда, Грошовський, Мазань, Сабо, Дюриш.

Тренер: Ян Козак.

Арбітр: Анастасіос Сидіропулос (Греція).

Попереджені: Коноплянка (64) — Губочан (16), Дуда (74).

9 вересня. Львів. Стадіон «Арена Львів».

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Україна

2

2

0

0

3—1

6

 2.

Чехія

1

0

0

1

1—2

0

 3.

Словаччина

1

0

0

1

0—1

0

Наступний матч у Лізі націй збірна України проведе 16 жовтня в Харкові з командою Чехії (початок — о 21.45).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини