Збірна України розпочала виступ у Лізі націй із вольової перемоги в Чехії!

Старт синьо-жовтих у новому турнірі, Лізі націй, приніс чимало позитивних емоцій. Збірна України продемонструвала атакувальний футбол, володіла перевагою та здобула заслужену перемогу.

У складі команди Андрія Шевченка, що розпочав гру, виявився один дебютант — нападник Роман Яремчук, який до того ж став першим представником бельгійського «Гента» в національній збірній.

Гра почалася із затримкою через проблеми з освітленням на стадіоні в Угерске Градіште, а її початок виявився вдалим для господарів. Уже на 4-й хвилині Шик увійшов до штрафного майданчика українців та, незважаючи на протидію Кривцова, завдав потужного удару в ближній кут, з яким П’ятов не впорався. 1:0. Буквально відразу синьо-жовті знайшли можливість для відповіді. Протягом однієї хвилини Яремчук двічі небезпечно пробивав головою, але обидва рази невлучно.

У подальшому гра набула позиційного характеру. Українці подовгу комбінували на половині поля суперника, але обводок було обмаль, а удари з-за меж штрафного майданчика мети не досягали. Двічі Маліновський отримував можливість завдати свого фірмового пострілу зі штрафного, одного разу пробивав досить небезпечно, але Вацлік діяв надійно.

Тиск гостей дався взнаки під завісу тайму. Чудово розіграна комбінація, в якій кожен з атакувальних гравців проявив високу майстерність, призвела до голу. Марлос стягнув на себе трьох суперників, пройшов до штрафного чехів та виконав поперечну передачу. Ярмоленко ввів опонентів в оману, елегантно пропустивши м’яч на Коноплянку, а півзахисник «Шальке», хитнувши захисника, невідпорно пробив у нижній кут. 1:1.

На 49-й хвилині Коноплянка втратив чудову можливість оформити дубль, не влучивши у ворота після пасу Матвієнка. Цим гості не обмежилися, продовжуючи домінувати й у другому таймі. Нагоди забити мали Ярмоленко, Зінченко, знов Коноплянка, Циганков та Селезньов. Перевага гравців збірної України в індивідуальній майстерності була досить відчутною, але втілити її в забитий м’яч вдалося лише в компенсований час. Циганков виконав силову подачу з лівого флангу, чеський голкіпер із захисниками діяли неузгоджено, і м’яч після кількох рикошетів опинився у Зінченка, який і встановив остаточний рахунок.

Ліга B. Група 1

Чехія — Україна — 1:2 (1:1)    

Голи: Шик (4) — Коноплянка (45+1), Зінченко (90+3).

Чехія: Вацлік, Кадержабек, Калас, Гебре Селассіє (к), Брабец, Сікора (Горжава, 90+2), Хушбауер, Крменчік (Змргал, 46), Соучек, Боржил, Шик (Тецл, 83).

Запасні: Коубек, Коларж, Травнік, Янкто, Ржезнік, Цоуфал, Петрак, Новак.

Тренер: Карел Яролім.

Україна: П’ятов (к), Матвієнко, Кривцов, Ракіцький, Караваєв, Степаненко, Маліновський, Коноплянка (Циганков, 77), Марлос, Ярмоленко (Зінченко, 66), Яремчук (Селезньов, 85).

Запасні: Бойко, Лунін, Хачеріді, Бурда, Цуріков, Данченко, Буяльський, Сидорчук, Макаренко.

Тренер: Андрій Шевченко.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія).

Попереджені: Хушбауер (21), Соучек (53).

6 вересня. Угерске Градіште. Стадіон ім. Мирослава Валенти. 7 000 глядачів.

Наступний матч збірна України проведе 9 вересня у Львові з командою Словаччини (16.00). 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

09.02.2024 13:55

Ліга націй-2024/2025. Календар матчів у групі збірної України

У четвер, 8 лютого в Парижі відбулася церемонія жеребкування Ліги...

Підписатися на новини