Андрій Шевченко: «Ми створили достатню кількість нагод, щоб досягти успіху»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів післяматчеву прес-конференцію після перемоги над збірною Чехії в Лізі націй.

— У чому, на вашу думку, полягає відмінність між гравцями двох збірних та чому Україна зуміла створити настільки більше гольових моментів?

— Я хочу зробити комплімент чеській збірній, у неї є гарні виконавці, вона варіювала схеми гри. Думаю, що в цієї команди чудове майбутнє. Тренеру збірної завжди важко працювати, особливо коли ти отримуєш гравців за день після їхніх матчів за клуби, важко напрацювати якісь схеми. Я бачу, що збірна Чехії розуміє схеми свого головного тренера. Після першого тайму господарі перелаштувалися, що відразу ж ускладнило наші дії.  

Утім, сьогодні збірна України виглядала дуже добре. Ми маневрували, наші гравці правильно розташовувалися, ми знали наші сильні якості. Ми маємо багато хороших, технічних гравців у середній лінії, які добре маневрують, вміло грають у короткий та середній пас, при цьому легко долають простір між лініями. За рахунок цього ми створили велику кількість моментів.

— Як вважаєте, результат закономірний, чи Україні більше пощастило?

— Ми створили достатню кількість нагод для того, щоб здобути перемогу. Збірна Чехії теж не зупинялася, останні 15 хвилин був відкритий футбол. Цим турнір і приваблює — команди розуміють, що група невелика, ігор дуже мало, кожна перемога дуже важлива. Ми були ближчими до перемоги та здобули її заслужено.

— Здалося, що під час заміни Ярмоленка виникла якась незрозуміла ситуація…

— Щодо цієї заміни, то треба враховувати, що в нас за короткий час два важливі матчі. Наші провідні гравці сьогодні добре відпрацювали, але я бачив деяку втому. Ми маємо кваліфіковану заміну. Трохи поміняли структуру гри, замінили не тільки Ярмоленка, ще й Коноплянку. Але я дуже задоволений їхньою грою, взаємодією.

— Після матчу до вас намагалися пробитися фанати, відбулася якась штовханина…

— Не треба драматизувати цю ситуацію. Працівники правоохоронних органів мають свої обов’язки. Ніхто не винен у тому, що сталося.

— Усі три заміни підсилили гру. Це так було задумано?

— Так, усі виконавці, що вийшли на заміну, добре ввійшли у гру. Ми бачили, що починаємо поступатися чехам на правому фланзі, тому замінили Ярмоленка, він віддав багато сил. Трохи змістили Марлоса, а на його місце випустили Зінченка.

Циганков перебуває в чудовій формі, конкурує з усіма гравцями атаки. Він, а також Селезньов, дуже добре увійшли у гру сьогодні. Футболісти, які вийшли на заміну, зіграли ключову роль у переможному м’ячі.

— Незадовго до завершення матчу стали помітними проблеми зі швидкістю ваших підопічних…

— Наприкінці матчу відчувалася втома. Віддамо належне й чеській збірній, яка не зупинялася, атакувала, змінювала тактику протягом поєдинку. Завжди треба намагатися контролювати всю гру. Часом було помітно, що ми втомилися, тому замінами підкоригували це.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини